Fixability: 'Autoluwe wijken maken een stad inclusiever voor personen met een handicap'

Lis Vanheule
16/11/2022

Het Andere Atelier, een soort samenwerkingsverband tussen BRAL, Filter Café Filtré Atelier en Heroes for Zero, organiseert woensdagavond een symposium over autoluwe wijken en de impact ervan op de toegankelijkheid voor personen met een handicap. Dorien Meulenijzer van Fixability ziet verschillende voordelen.

Dorien Meulenijzer zit zelf in een rolstoel en is eigenaar van 'Fixability', een adviesbureau dat toelichting geeft aan bedrijven en particulieren over inclusiviteit en toegankelijkheid voor personen met een handicap. Daarover gaat ook haar lezing woensdagavond in het debat dat BRAL organiseert.

Meulenijzer ziet een gigantisch voordeel in autoluwe wijken wat betreft de toegankelijkheid van de openbare ruimte voor personen met een fysieke beperking. Maar op voorwaarde dat mensen met een fysieke handicap ook betrokken worden bij de aanpak en de inrichting van de wijken.

Brussel Helpt: 2022

Brussel Helpt steunt dit jaar Kinumai. Deze organisatie werd opgericht eind 2020 en ijvert voor een beter toegankelijke stad voor mensen met een mobiele beperking, vaak rolstoelgebruikers.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni