Nieuw testdorp opent aan Heizel: testcapaciteit stijgt tot 50.000 per week

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 21 oktober 2020

Met de opening van een nieuw testdorp op de parking van Paleis 12 aan de Heizel en de verhoogde capaciteit bij een van de andere drie testdorpen, verhoogt het Brussels gewest de PCR-testcapaciteit van 35.000 per week begin oktober naar 50.000 nu. Wij gingen al eens kijken bij het nieuwe testdorp en spraken er met Brussels minister van Gezondheid Alain Maron (Ecolo).

Het nieuwe testdorp Noord zal vanaf donderdag 750 PCR-tests per dag kunnen verwerken. Het bevindt op de parking van Paleis 12, op de hoek van de Romeinsesteenweg. Patiënten kunnen er op afspraak terecht, op weekdagen tussen 9 en 17 uur en op zaterdag van 9 tot 13 uur.

"Dankzij de teams van Brussels Major Events (BME), het Sint-Pietersziekenhuis en Brussels Expo, zijn we erin geslaagd om in te gaan op de oproep van het gewest om snel dit testcentrum, dat onontbeerlijk is in de strijd tegen de verspreiding van het virus, op te richten," zegt Brussels burgemeester Philippe Close.

Brussel telde al drie testdorpen, bovenop andere kleinere testlocaties: Pachecho, Albert en Merode. De testcapaciteit van centrum Albert werd opgetrokken naar 1.000 per dag. De verhoogde testcapaciteit hangt samen met de vernieuwde teststrategie van de federale regering. Brusselaars zonder symptomen die terugkeren uit een rode zone of een hoogrisicocontact hebben gehad, moeten zich dus niet langer laten testen. Ze moeten echter wel nog in isolatie gaan en gedurende tien dagen in quarantaine blijven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?