'Brussel goed vertegenwoordigd in Red Bull Elektropedia Awards'

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 25 november 2020

Deze woensdagavond om 20 uur worden de jaarlijkse Red Bull Elektropedia Awards uitgereikt, deze keer in de vorm van een onlineshow. In Uptown blikt jurylid Ben Van Alboom alvast vooruit op de Brusselse kanshebbers. "De oogst is indrukwekkend voor een raar jaar. Gelukkig hebben de artiesten thuis veel muziek gemaakt."

Met Zwangere Guy, Hamza, Damso en Lous & The Yakuza staan er vanavond heel wat Brusselaars op het virtuele podium. "Brussel is goed vertegenwoordigd in de nominaties: natuurlijk met Zwangere Guy, maar ook Le Motel is voor een recordaantal genomineerd", zegt Van Alboom, die in de muziekjury zit. Zeker de hip hopartiesten bleven dit jaar populair, al is er ook goede popmuziek gemaakt, zegt Van Alboom. "Eefje De Visser en Lous & The Yakuza hebben knappe dingen gemaakt."

De Red Bull Elektropedia Awards worden vanaf 20 uur vanavond uitgezonden via YouTube en Facebook. De prijsuitreiking wordt ook gelivestreamed door enkele grote festivals en clubs, waaronder de Fuse en C12. Zij zullen de uitreiking delen via hun Facebookpagina's.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?