Review
Score: 3 op 5

Inside: 'Sterke onemanshow van Willem Dafoe in minimale conceptfilm'

Gerd Hendrickx
29/03/2023

Keuzestress in de bioscoop? Filmfanaat Gerd helpt je op weg en recenseert iedere woensdag voor BRUZZ radio zijn Film van de Week. Vandaag is dat de survivalthriller Inside.

In Inside raakt een kunstdief na een crash van het beveiligingssysteem opgesloten in de luxeflat van een miljonair die volhangt met kostbare kunst. Het penthouse is hermetisch afgesloten waardoor niemand hem kan horen. Om te overleven en te ontsnappen zal hij al zijn inventiviteit moeten aanwenden.

Inside is hoegenaamd geen doorsnee misdaadfilm of thriller. Veel actie of suspense valt er ook niet bespeuren. In de plaats daarvan serveert de Griekse regisseur Vasilis Katsoupis een parabel over een soort hedendaagse Robinson Crusoe en stelt hij vragen over de rol van kunst wanneer alle comfort wegvalt.

De boodschap van Katsoupis komt niet helemaal uit de verf. Het verhaal is ook minimaal en behoorlijk repetitief, maar gelukkig wordt de kunstdief vertolkt door Willem Dafoe (bekend van Wild at Heart en Spider-Man) die er met zijn expressieve tronie een ware onemanshow van maakt.

In de bioscoop vanaf 29 maart

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni