Review
Score: 3 op 5

How to have sex: 'Heftig debuut met actuele boodschap’

29/11/2023

Keuzestress in de bioscoop? Filmfanaat Gerd helpt je op weg en recenseert voor BRUZZ radio iedere woensdag zijn Film van de Week. Vandaag is dat How to have sex.

How to have sex: met zo’n titel hebben we wellicht je aandacht, al is deze film alles behalve prikkelend. We volgen drie 17-jarige Britse meisjes die op een Grieks party-eiland hun maagdelijkheid willen verliezen. Maar dat verloopt minder romantisch dan ze gedroomd hadden.

De setting van fuivende toeristen die totaal loos gaan te midden van drank, beats en neon kennen we van films als Spring breakers en Aftersun. Origineler is cineaste Molly Manning Walker in het vatten van de groepsdynamiek bij de tieners. Ze weet ook authentieke vertolkingen te ontlokken aan de onbekende cast met Mia McKenna-Bruce - in de rol van slachtoffer Tara - als revelatie.

Een film met een duidelijke boodschap: zwijgen is niet hetzelfde als toestemmen bij seks. Manning Walker verkondigt ze subtiel door Tara niets te laten vertellen over de verkrachting aan haar hartsvriendinnen.

Een debuutfilm die terecht onderscheiden werd op het jongste filmfestival van Cannes met zowel een cineaste als hoofdrolspeelster die we in de gaten moeten houden.

In de zalen vanaf 29 november

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24, Film, review, grensoverschrijdend gedrag, verkrachting, consent, Britse cinema

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie