Persoons over bouwproject Lakense Donderberg: 'Moeten trouw blijven aan onze principes'

MV
© BRUZZ
04/12/2019

Na de overlegcommissie op het departement Stedenbouw van Brussel-Stad roept schepen Ans Persoons (Change.Brussels) de meerderheid op om het uitgestippeld ecologische beleid te blijven volgen. "Je hebt een akkoord gemaakt, dan moeten we daar trouw aan blijven", zegt de schepen van Stedenbouw. Het advies over het bouwproject Donderberg in Laken, dat onder meer 49 woningen en een school bevat, is uitgesteld.

Het advies van de overlegcommissie komt er mogelijk pas in januari. Vandaag waren er meer dan 100 buurtbewoners aanwezig op de overlegcommissie op het departement Stedenbouw van stad Brussel.

Terwijl Brussel één dag geleden nog aankondigde dat het een bomenplan lanceert, zouden er 151 volwassen bomen sneuvelen voor het bouwproject Donderberg. "Ik begrijp dat inwoners daar moeite mee hebben. We moeten als meerderheid trouw zijn aan het akkoord dat we gemaakt hebben", reageert schepen Ans Persoons.

"Het is wel zo dat het gebied een bouwgrond is, maar we moeten bekijken als stad wat we er mee willen doen."

Na het advies van de overlegcommissie Stedenbouw zal de bal in het kamp van het Gewest komen te liggen. Zij beslist of het project een vergunning krijgt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Brussel-Stad , Laken , Stedenbouw , Laken , donderberg , Koninklijke Schenking , Ans Persoons , buurtcomite

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni