Review
Score: 2 op 5

'The Chapel': 'Sfeervolle thriller, maar te veel valse noten'

Gerd Hendrickx
08/02/2023

Keuzestress in de bioscoop? Filmfanaat Gerd helpt je op weg en recenseert iedere woensdag voor BRUZZ radio zijn Film van de Week. Vandaag is dat The Chapel van Brusselaar Dominique Deruddere.

Wie kent hem niet die legendarische foto uit 1987: Dominique Deruddere, samen met bloedbroeders Arno, Marc Didden, Josse Depauw en Jan Decorte aan een tafeltje in café Le Coq. Ze waren meer dan drinkebroers, elk van hen verzette bakens op zijn terrein.

Deruddere gooide dat jaar hoge ogen met zijn debuut Crazy Love en mocht nadien in de VS Wait Until Spring Bandini draaien. In 2000 haalde hij een Oscornominatie voor Iedereen Beroemd binnen. Maar nadien was zijn carrière erg wisselvallig.

Nu is er The Chapel, een thriller gesitueerd in het milieu van de Koningin Elisabethwedstrijd. We volgen daarbij de lotgevallen van de Belgische finaliste Jennifer, die dreigt ten onder te gaan aan de wedstrijdstress en een jeugdtrauma.

De fotografie en de vertolking van nieuwkomer Taeke Nicolaï zijn uitstekend. Maar verder hoorden we veel valse noten: een scenario met karikaturaal voorgestelde ouders, een finale die dramatisch niet overtuigt en belabberde dialogen.

We zeggen het niet graag want Deruddere is een toffe peer en heeft zijn verdiensten in het verleden, maar deze film is geen aanrader.

The Chapel loopt vanaf 8 februari in de zalen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni