Cafés Moeder Lambic halen geld op om te overleven: 'Het is een catastrofe'

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 9 december 2020

"Onder caféuitbaters vragen we niet langer aan elkaar hoe het gaat. We kennen het antwoord maar al te goed", zegt Jean Hummler in radioprogramma Downtown. Hummler is eigenaar van de twee cafés van Moeder Lambic. Om die cafés boven water te houden doet hij een online geldinzameling.

Jean Hummler lanceerde zijn actie afgelopen zondag. Hij wil een bedrag van 20.000 euro ophalen en momenteel staat de teller al op zo'n 16.000 euro.

"Het is de enige manier om nog te blijven bestaan", zegt Hummler. "We leden de afgelopen maanden alleen al een verlies van zo'n 60.000 euro." De cafés van Moeder Lambic beschikken over een brede bierselectie, met geregeld een aantal uitstekende lambiekbieren en geuzes. Er is een café in Sint-Gillis en één aan het Fontainasplein in het centrum.

Is het dan geen idee om bieren te verkopen en zo geld in te zamelen? "Kijk, onze bieren kan je kopen bij kleine brouwerijen hier in Brussel en in de rand. Die hebben het geld ook nodig. Als wij die bieren hier aan de deur verkopen, zijn ze sowieso duurder. Dus ik zag dit als de enige manier."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?