VUB krijgt steun van Gewest voor alternatieven voor dierproeven

© PhotoNews
| De VUB-campus in Etterbeek aan Triomf- en Pleinlaan.

De Brusselse regering geeft 60.000 euro aan de VUB voor de ontwikkeling van alternatieven voor dierproeven. Dat meldt Brussels minister van Dierenwelzijn Bernard Clerfayt (Défi).

De VUB is al langer bezig met de zoektocht naar alternatieven voor dierproeven. Onderzoekers hebben er een onderzoeksmodel ontwikkeld, gebaseerd op celculturen. Daarbij moeten er geen laboratoriumdieren gebruikt worden.

Met de steun van het Gewest wil de VUB een nieuw onderzoeksmodel ontwikkelen in de zoektocht naar een medicijn tegen leverfibrose. De bedoeling is dat ook daarbij geen dierproeven worden gebruikt.

“De wetenschap is geëvolueerd en heeft voor alternatieven gezorgd waar geen laboratoriumdieren aan te pas komen, gebaseerd op menselijke cellen en die relevantere resultaten voor de mens opleveren", aldus Brussels minister van Dierenwelijn Bernard Clerfayt. "Het is dus van fundamenteel belang dat dit soort methodes ontwikkeld kan worden en dat de doelstelling voor ogen wordt gehouden, namelijk het schrappen van alle dierproeven."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?