| Brussels minister-president Rudi Vervoort (links) en Philippe Close, burgemeester van Brussel

Close op vier op Brusselse PS-Kamerlijst, Vervoort pas op plaats drie op Gewestlijst

© Belga
17/02/2024

De Brusselse federatie van de PS heeft de lijsten voor de komende verkiezingen verder aangevuld. Brussels burgemeester Philippe Close prijkt, net als zijn schepen Lydia Mutyebele, op de Kamerlijst. En wat nu helemaal zeker is: Rudi Vervoort zal zichzelf niet opvolgen als minister-president van het Brussels Gewest.

Brussels PS-burgemeester Philippe Close staat, net zoals voormalig ULB-rector Yvon Englert en ULB-socioloog Andrea Rea op de Brusselse PS-lijst voor de Kamer. Eerder raakte al bekend dat die getrokken zal worden door minister van onderwijs in de Franse Gemeenschap Caroline Désir. De lijst moet nog de definitieve goedkeuring krijgen van het nationaal partijcongres.

Eerder raakte ook al bekend dat de huidige fractieleider in het Brussels parlement en waarnemend burgemeester van Evere Ridouane Chahid de tweede plaats krijgt. Brussels schepen Lydia Mutyebele komt op plaats drie, en zij wordt gevolgd door Close. De vijfde plaats is voor Bieke Comer, voor Vooruit.brussels schepen in Anderlecht. Englert prijkt op de achtste plaats, en Rea duwt.

Gewest

Op de lijst voor het gewest moet huidig minister-president Rudi Vervoort genoegen nemen met plaats drie. Dat was het hoogst haalbare, nadat de PS eerder bekendmaakte dat niet Vervoort, maar Ahmed Laaouej, nu nog PS-fractieleider in de Kamer, de lijsttrekker wordt en federaal minister van Pensioenen Karine Lalieux de tweede plaats krijgt. Dat betekent dat niet Vervoort, maar Laaouej de kandidaat minister-president is van de PS.

Brussels staatssecretaris Nawal Ben Hamou en parlementslid Marc-Jean Ghyssels vervolledigen de eerste vijf plaatsen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni