20210508 opening horeca terrassen 028 (C) Kevin van den Panhuyzen

| Terrassen in Brussel.

Campagne 'J'aime mon Horeca' roept op tot steun voor de horeca

© Belga
15/05/2024

Met een nieuwe campagne "J'aime mon Horeca" ('Ik hou van mijn Horeca') roept de Federatie Horeca Brussel mensen op om de horeca te ondersteunen. Ze vraagt zoveel mogelijk mensen hun petitie te ondertekenen en de hashtag #jaimemonhoreca te delen op sociale media.

"De Belgische en Brusselse horeca, een essentiële pijler in onze cultuur en ons sociale leven, maakt een crisis zonder weerga door", zegt de federatie. Het doel van de campagne is beleidsmakers beïnvloeden om 144.000 banen en 25.000 bedrijven in de sector te ondersteunen.

Concreet wil de horecasector een verlaging van de btw, een verlaging van de werkgeversbijdrage, een verhoging van de minimumlonen, een herziening van de flexi-jobs, een verlenging van belastingvrij overwerk en een belastingvrijstelling voor fooien.

20240515_J'AIME_MON_HORECA.png

BRUZZ

| Eén van de affiches die de federatie lanceert.

De organisatoren van de campagne nodigen de bevolking uit zich in te beelden hoe het dagelijks leven er zou uitzien zonder horeca. "Zonder ons geen hart in jouw latté", "Zonder ons geen dürüm op het einde van een feestje", aldus de Brusselse horecafederatie.

De online petitie heeft momenteel al meer dan 4.000 handtekeningen verzameld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie , Brusselse horeca , J'aime mon horeca , Federatie Horeca Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni