| De Krëfelwinkel op de Gulden-Vlieslaan.

Krëfel sluit winkel aan Gulden-Vlieslaan: 'Hoge huur en veel wegenwerken'

KH
© BRUZZ
22/01/2024

Elektronicawinkel Krëfel sluit haar vestiging op de Gulden-Vlieslaan. "De stijgende huurprijs en de geplande wegenwerken laten ons geen keuze."

De winkel - op enkele tientallen meter van de Apple Store - blijft nog open tot eind februari, daarna wordt het huurcontract niet meer verlengd. De reden? "De huurprijs stijgt en de laan zal een facelift ondergaan tot 2025," laat het bedrijf maandag weten in een persbericht. "Die twee factoren wogen eigenlijk even zwaar door," verduidelijkt communicatiedirecteur Frédéric Berghmans aan onze redactie.

De winkel opende twee jaar geleden. Krëfel is ondertussen op zoek naar een andere, makkelijk bereikbare locatie voor een nieuwe vestiging. Tot die opent, wordt het personeel van de Gulden-Vlieslaan verdeeld over verschillende andere verkooppunten van de elektronicawinkel in Brussel.

Bakfietsbezorging

In hetzelfde persbericht geeft Krëfel ook mee dat het steeds meer inzet op leveringen per bakfiets. Die bakfietsleveringen maken ondertussen 8 procent uit van het totale aantal bezorgingen onder de dertig kilo. Tegenover 2022 steeg het aantal per bakfiets geleverde pakjes met 26 procent in het gewest.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni