Middenstand voelt zich miskend over nieuwe Gulden Vlieslaan

Bekijk ook de afspeellijst: vrijdag 4 februari 2022

De middenstand van de bovenstad ziet de plannen voor een groene stadspromenade tussen Louiza en Naamsepoort nog altijd niet zitten, ruim drie jaar nadat ze voor het eerst zijn gelanceerd. In mei 2019 sprak toenmalig minister Pascal Smet (VOORUIT) van "een nieuwe Champs-Élysées." De plannen zijn sindsdien bijgeschaafd, maar niet op essentiële punten, klagen de horeca en winkeliers in koor.

Vorige maand zijn de gewijzigde plannen door het Brussels gewest, de stad en Brussel Mobiliteit voorgesteld, tot grote onvrede van de middenstandsverenigingen. Die herkennen niets van hun jarenoude bezwaren in de zogenaamde aanpassingen.

Vandaag is bekend geraakt dat de vergunning van het Q8-tankstation aan de Waterloolaan (aan de overkant van de Gulden-Vlieslaan) op 19 maart afloopt en de overlegcommissie over de aanvraag voor een nieuwe bouwvergunning en milieuvergunning een negatief advies geeft.

De handelaars zien het concreet niet zitten dat volgens de plannen laden en lossen op het trottoir zou moeten plaatsvinden, dat er in iedere rijrichting maar één vak overblijft en dat de 350 parkeerplaatsen op de schop zouden gaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?