Haven van Brussel via Linkedin

| De plaatsing van de Budabrug, hier op vrijdagmiddag.

De Budabrug is vanaf 18 uur deze zaterdag weer open voor verkeer over land en over water. Dat laat de Haven van Brussel weten. Het uitbalanceren van het herstelde brugdek duurde iets langer dan gepland.

De brug is een essentiële schakel tussen de linker- en rechteroever van het kanaal in het noorden van het gewest, maar raakte beschadigd toen een binnenschip eind 2022 tegen de brug voer.

"Alles zit nu op schema, de plaatsing is gebeurd", zegt Gert Van der Eecken, ceo van de Haven van Brussel. "Er is alleen nog iets met de synchronisatie van de slagbomen, maar drie elektriciens zijn daar nu volop mee bezig. Normaal gezien gaat de brug open om 18 uur."

Eerder werd medegedeeld dat de brug vrijdag al opengesteld zou worden voor verkeer. Maar het uitbalanceren van de brug heeft iets langer geduurd dan gedacht. "In de loop van de komende weken volgen nog tests om te zien hoe de brug zich zet", zegt Van der Eecken.

Verschillende schepen liggen al te wachten om door te kunnen. Andere schepen zijn op komst, onder meer naar Stevens Recycling, om de verkoolde resten na de brand weg te voeren.

De testen op zaterdagmiddag. © Gert Van der Eecken

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Mobiliteit , Haven van Brussel , budabrug

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni