Drie auto's in brand gestoken in Van Volxemlaan op acht maanden tijd

JP
© BRUZZ
03/04/2024

In de Van Volxemlaan in Vorst, niet ver van kunstencentrum Wiels, is dinsdagavond een auto in brand gestoken. De vlammen veroorzaakten schade aan de achterzijde van een geparkeerde Golf. Opmerkelijk: het is al de derde brandende auto op die plek op nog geen jaar tijd.

Dinsdagavond rond 19.40 uur werd een witte bestelwagen van het type Peugeot Expert door onbekenden in brand gestoken in de Van Volxemlaan. Dat is niet de eerste keer: op 21 maart vloog een Mercedes in brand ter hoogte van huisnummer 350. Diezelfde avond werd nog een tweede auto in brand gestoken in de Mysteriestraat verderop in de gemeente Vorst. Op 17 augustus 2023 vond het derde incident plaats in de Van Volxemlaan, ter hoogte van huisnummer 385. Dat bevestigt de brandweer.

Voorlopig kunnen brandweer en politie nog niks zeggen over de oorzaak, maar het is duidelijk dat de incidenten voor ongerustheid zorgen in de buurt. De laatste maanden kwam Vorst om nog meer redenen negatief in het nieuws: zo waren er twee pogingen tot plofkraken in wasserettes in de Merodestraat en op de Koningslaan. In februari was er dan weer een poging tot ontvoering aan de Victor Rousseaulaan, waarbij een man in het been werd geschoten. Ook was er een schietpartij aan het Sint-Antoniusplein, waarbij drie gewonden vielen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni