De Versailleswijk in Neder-Over-Heembeek

| Versailles IV in Neder-Over-Heembeek.

Stad Brussel krijgt 12 miljoen euro uit Europees fonds voor renovatie sociale woningen

© Belga
31/05/2024

De stad Brussel heeft vrijdag 12 miljoen euro toegekend gekregen van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) om te voorzien in de renovatie van sociale woningen in de gemeente. Het geld moet energierenovatiewerken in woonblokken Versailles I en IV in Neder-Over-Heembeek tot een goed einde te brengen.

Het plan, dat wordt uitgevoerd door openbare vastgoedmaatschappij De Brusselse Woning, moet het verbruik voor verwarming in sociale woningen met 65 procent verminderen en de CO2-uitstoot met 61 procent doen dalen. Op die manier wil men de ecologische voetafdruk van sociale woningen inperken en het welzijn van de huurders verbeteren.

Versailles I en Versailles IV werden door minister-president Rudi Vervoort (PS) uitgekozen om gebruik te maken van de bijkomende middelen uit het Europese fonds. "Het bedrag zal het mogelijk maken om de energierekeningen te verlagen van huurders die kampen met financiële moeilijkheden", duidt de minister-president.

Ook schepen van Huisvesting en Openbaar Patrimonium in de stad Brussel Lydia Mutyebele (PS) reageert opgetogen: "De Europese subsidie vormt een aanvulling op de 37 miljoen euro die de stad op tafel heeft gelegd om het plan 'De Vergeten Groep van het Klimaat' uit te voeren".

Dat heeft als doelstelling 1.000 sociale woningen renoveren en duurzamer maken.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni