25 gezinnen nemen weldra intrek in nieuw sociaal woonproject Koekelberg

NLS
© BRUZZ
22/01/2024

Project Neep, zo heet het nieuwe sociale woonproject in het historische centrum van Koekelberg. 25 gezinnen nemen er binnenkort hun intrek. Op het gelijkvloers van de site wordt ook een Jobhuis voor werkzoekenden ingericht.

Het project in de Neepstraat – vandaar de benaming – moet een "kwaliteitsvolle aanvulling worden op het bestaande stadsweefsel," zo meldt de gemeente Koekelberg maandag in een persbericht. De hoogte en diepte van het gebouw werden afgestemd op de omliggende huizen om de impact op de buurtbewoners te beperken. De gevel in witte baksteen en groene glazuurtegels vormt daarbij een verwijzing naar de Koekelbergse baksteenarchitectuur.

De site biedt plaats aan 25 woningen. Die beschikken over raamopeningen op minstens twee gevels met verschillende oriëntaties. "Zo valt er meer licht in de woningen, is er een groter ruimtegevoel en kunnen de woningen ook optimaal worden geventileerd," klinkt het.

Jobhuis

De woningen variëren van eenkamerappartementen tot flats met vier slaapkamers voor grote gezinnen. Voor personen met beperkte mobiliteit werden twee woonsten voorbehouden op het gelijkvloers. De kelderverdieping telt voorts tien parkeerplaatsen voor wagens en 32 voor fietsen.

Verder is er nog een collectieve tuin, en werd door bureau team Low Architechten en aannemer firma Franki aandacht besteed aan het duurzaamheidsaspect. Zo leveren zonnepanelen energie voor de gemeenschappelijke delen en is er een groendak geïnstalleerd.

Bewoners op zoek naar werk kunnen op de site terecht bij het nieuwe Jobhuis, beheerd door de gemeente Koekelberg. De openbare vastgoedmaatschappij Log'Iris staat in voor het algemene beheer van project Neep. Binnenkort nemen 25 gezinnen hun intrek in het gebouw.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni