| De renovatiewerken bij GC De Markten liggen stil nu de aannemer failliet werd verklaard.

Renovatiewerken GC De Markten liggen stil na faillissement aannemer

SD
© BRUZZ
05/03/2024

De renovatiewerken van gemeenschapscentrum De Markten liggen al meer dan een maand stil. De aannemer is failliet verklaard. Intussen werd een curator aangesteld en bekijkt het centrum samen met de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) hoe het verder moet. "We moeten helemaal opnieuw beginnen," zegt centrumverantwoordelijke Eva Wilsens.

De werkzaamheden van het gemeenschapscentrum op de Oude Graanmarkt – waar ook café De Markten is gevestigd – gingen in het voorjaar van 2022 van start. Daarbij wordt onder meer de binnenkoer volledig aangepakt, met een nieuw onthaal en een buitentrap voor bezoekers.

De koer is intussen helemaal uitgebroken. Maar de aannemer, een bedrijf uit Lier, werd failliet verklaard, zegt centrumverantwoordelijke Eva Wilsens. Publieke documenten bevestigen het faillissement op 22 januari. "Het was al een jaar aan het aanslepen, soms kwam hij opdagen en af en toe verdween hij. De communicatie verliep ook moeilijk," zegt Wilsens.

Er werd een curator aangesteld, maar voor het verdere verloop van de werken is het nog afwachten. "Op dit moment ligt alles stil en mogen we niet op de werf komen," aldus Wilsens.

Verbouwingsmodus

Het centrum bleef tijdens de werken open, maar niet zonder hinder. "We zitten al twee jaar in verbouwingsmodus. We weten nu hoe we ermee moeten omgaan, maar het centrum is wel minder toegankelijk. De ingang is nu bijvoorbeeld via het café," zegt Wilsens. "Door de werkzaamheden hebben we ook geen lift, waardoor onze zalen minder worden gebruikt."

Voor het centrum is het nu wachten tot de werf wordt vrijgegeven, om dan te werken aan een tijdelijke oplossing. Wilsens staat in contact met de Dienst Gebouwen van de Vlaamse Gemeenschapscommissie om het verdere verloop te bespreken. "Dat is nodig, want er moet een nieuwe aanbestedingsprocedure komen. Alles moet eigenlijk opnieuw gebeuren."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Stedenbouw , GC De Markten

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni