— Brussel kiest

Brussel Kiest 2019

Ecolo-fractieleider Genot biedt excuses aan voor controversiële flyer

© Ecolo-Groen
| Zoé Genot, fractieleider voor Ecolo in het Brussels Parlement.

Zoé Genot, fractieleider van Ecolo in het Brussels Parlement, biedt haar excuses aan voor de controversiële folder die door de lokale afdeling van Laken werd uitgedeeld. Volgens die flyer zouden de Franstalige groenen voorstander zijn van een hoofddoek in de administraties, alsook van het onverdoofd slachten. Ecolo trok de folder in na een storm van protest.

De boodschap op de flyer leidde tot heel wat discussies op sociale media, maar ook binnen Ecolo zelf. De partij distantieerde zich van het pamflet, dat ondertekend werd door Genot en het nummer 9 op de Brussels lijst, Ahmed Mouhssin.

"Het spijt me als ik personen heb doen schrikken", zegt Genot op Facebook. "Ik heb een grote fout gemaakt door niet te overleggen met de regionale afdeling. Helaas geef ik onze vijanden zo munitie om Ecolo en de nodige sociale, ecologische en ethische veranderingen aan te vallen."

Genot neemt wel geen afstand van de standpunten die ze inneemt op het pamflet. "Ik ben het dubbele discours beu en zal altijd achter mijn ideeën blijven staan. Dat deed ik ook door de Armeense genocide te erkennen." De Ecolo-fractieleider zegt dat ze de bangmakerij van de socialisten wilde tegengaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?