— Brussel kiest in jouw gemeente

Brussel-Stad

Jongerenpartij Volt komt op bij gemeenteraadsverkiezingen

© Volt
| Volt-sympathisanten op het Schumanplein

De pan-Europese jongerenpartij Volt doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in minstens twee Brusselse gemeenten. De Belgische tak van de partij wordt vandaag voorgesteld.

Volt is een beweging die opgericht werd na het Brexitreferendum, door de 26-jarige Italiaan Andrea Venzon. Er zijn ondertussen afdelingen in de meeste Europese landen.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober wil de partij nu op zijn minst twee eigen lijsten indienen in Etterbeek en Elsene, weet De Standaard. Daarnaast wil Volt ook onafhankelijke kandidaten op burgerlijsten steunen in de rest van het land.

Volt wil ook meedoen met de Europese verkiezingen volgend jaar en hoopt dan op 25 verkozenen uit verschillende landen.

De beweging heeft een uitgesproken pro-Europese en progressieve inslag. “Partijen als Vlaams Belang of Parti Populaire benoemen problemen zonder oplossingen aan te reiken”, zegt Nederlandstalig voorzitter Arno Sterck (19) in de krant. “De traditionele partijen minimaliseren en komen alleen met schijnoplossingen. Voor een probleem als migratie is de enige oplossing een Europese aanpak.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?