— Brussel kiest in jouw gemeente

Elsene

Dit is het nieuwe Elsense schepencollege

Els Gossé en Ken Ndayé
Els Gossé en Ken Ndaye
Els Gossé en Ken Ndaye

De namen van de groene schepenen in Elsene zijn bekend. Els Gossé (Groen) wordt schepen van Nederlandstalige Aangelegenheden in Elsene. Ook Yves Rouyet, Audrey Lhoest, Ken Ndiaye en Anaïs Camus worden schepen voor Ecolo.

Na de PS heeft nu ook Ecolo bekend gemaakt wie schepen wordt in Elsene. Dat Christos Doulkeridis zelf de burgemeesterssjerp omgordt was al een tijdje duidelijk.

Ook de nummer twee en drie van de lijst worden nu schepen. Audrey Lhoest krijgt Milieu-Klimaat, Sociale Zaken, Senioren, Gezondheid, Toerisme en de bevoegdheid Handel, economische ontwikkeling, Markten en Evenementen.

Yves Rouyet, die met 663 stemmen verkozen werd, krijgt Mobiliteit, Stedenbouw, Patrimonium en Dierenwelzijn.

Nederlandstalige Aangelegenheden

Els Gossé, die een verrassende 872 stemmen achter haar naam kreeg, wordt bevoegd voor Nederlandstalige Aangelegenheden (Cultuur en Onderwijs), Europa, Wijkleven en de Aankoopcentrale.

Ken Ndiaye wordt ten slotte schepen van Cultuur. Hij wordt zo meteen de tweede schepen van Afrikaanse origine in het college, waar voor de PS ook al Béa Diallo zetelt.

Populair maar geen mandaat

Nora Bednarski
Nora Bednarski

Nora Bednarski, die nochtans op de vierde plaats 1.140 stemmen kreeg, koos ervoor om geen schepen te worden. De verruimingskandidaat die voor de Europese Unie werkt, wordt dus ook niet de eerste schepen in een rolstoel in het gewest.

“We hadden ook niet verwacht dat we zoveel schepenambten zouden hebben”, legt lijsttrekker Doulkeridis uit aan BRUZZ. Sommige kandidaten waren met andere woorden verrast dat ze plots schepen konden worden.

En voor de PS

De PS liet eerder al weten wie schepen wordt. Naast lijsttrekker Béa Diallo (Sport, Jeugd en Financiën) wordt dat Caroline Désir (Onderwijs, Stadsvernieuwing en Juridische Zaken), Romain De Reusme (Openbare Werken en Gelijke Kansen) en Nabil Messaoudi (Netheid en Sociale Cohesie).

Béa Diallo Caroline Désir
Béa Diallo en Caroline Désir

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?