— Brussel kiest in jouw gemeente

Etterbeek

Groenen Etterbeek trekken met internationale lijst naar gemeenteraadsverkiezingen

© Ecolo-Groen Etterbeek

Ecolo-Groen in Etterbeek heeft de lijst voor de verkiezingen in oktober voorgesteld. De Groenen willen de kiezer overtuigen met een internationale lijst en vooral inzetten op het verbeteren van de levenskwaliteit van de Etterbekenaren.

logo Brussel Kiest 2018

Dat Nederlander en huidig schepen Rik Jellema de lijst zal trekken, was al langer geweten. Maar nu zijn ook de andere plaatsen op de lijst bekendgemaakt. De andere Nederlandstalige kandidaten zijn Dennis van der Knaap (9), Kristel Buysse (24), Pieterjan Vanden Boer (29) en Elien Sohier (34).

De lijst heeft ook een internationaal karakter. “Om het niet-Belgische electoraat zo goed mogelijk te vertegenwoordigen, vond de lokale afdeling het van essentieel belang om een belangrijk aantal kandidaten uit deze bevolkingsgroep een zichtbare plaats te geven op de lijst,” laat de partij weten in een persbericht. Er zijn kandidaten uit onder andere Frankrijk, Duitsland en Brazilië.

De partij wil zich vooral inzetten op “het verbeteren van de levenskwaliteit van de Etterbekenaren, het bevorderen van duurzame mobiliteit en het versterken van de sociale insluiting.”

Huidig schepen van Energie en Leefmilieu Marie-Rose Geuten (Ecolo) komt niet meer op.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?