Rachid Madrane

Franse Gemeenschapsminister Rachid Madrane zal de lijst trekken.

Veel nieuwe gezichten op socialistische lijst in Etterbeek

VT
© BRUZZ
30/05/2018

In Etterbeek hebben de socialisten de lijst voorgesteld voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Op de lijst PS-SP.A+ staan vier Nederlandstaligen en ook enkele nieuwe gezichten.

logo Brussel Kiest 2018

De lijst wordt, zoals verwacht, getrokken door Rachid Madrane. De tweede plaats is voor huidig schepen Colette Njomjang- Fonkeu. Daarna volgen twee nieuwe gezichten: de jonge Lucien Rigaux en Myriam Gistelinck, tevens de voorzitster van SP.A in Etterbeek. Huidig schepen voor SP.A Rik Baeten zal de lijst duwen.

Ook Hicham Vanborm en Stefaan Deconinck (onafhankelijke) krijgen een plekje, op respectievelijk 17 en 25.

Myriam Gistelinck

| Myriam Gistelink is de eerste kandidaat voor de SP.A op de lijst.

Internationale kandidaten

Madrane benadrukt dat veel kandidaten voor het eerst opkomen. “Dat is een sterk signaal van vernieuwing en verjonging van de progressieve krachten in onze gemeente,” zegt hij.

Daarnaast staan er ook enkele internationale kandidaten op de lijst, van verschillende Europese socialistische partijen, zoals het Franse PS en het Britse Labour.

PS-SP.A+ wil inzetten op sociale cohesie, betaalbaar wonen, mobiliteit, properheid, burgerparticipatie en cultuur.

Gistelink laat weten dat de SP.A ook haar eigen klemtonen zal leggen in de campagne. “We zullen aandacht besteden aan thema’s zoals betaalbaar wonen, een sociaal Etterbeek, zachte mobiliteit en betaalbare kinderopvang,” klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Etterbeek , Kiest 2018: Etterbeek , Brussel Kiest 2018 , Rachid Madrane , Myriam Gistelinck , Rik Baeten

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni