— Brussel kiest in jouw gemeente

Ganshoren

Pierre Kompany op eerste plaats van lijst ProGanshoren

De lijst ProGanshoren, die bestaat uit leden van CDH en CD&V, maar ook uit progressieven en onafhankelijken, zal bij de lokale verkiezingen worden aangevoerd door Pierre Kompany. ProGanshoren laat dinsdag samen met de Lijst van de Burgemeester (LB) weten dat ze na de verkiezingen in oktober de gemeente Gashoren willen leiden. Momenteel bestaat de meerderheid in de Brusselse gemeente uit MR en de LB.

De lijst van ProGanshoren is volledig en beschikt over 13 vrouwen en 14 mannen die samen de levenskwaliteit in Ganshoren willen versterken. De demografische uitdagingen zijn een van de pijlers van het programma van ProGanshoren.

Op de eerste plaats staat Pierre Kompany. De vader van voetballer Vincent Kompany is momenteel Brussels parlementslid en gemeenteraadslid. Van 2006 tot 2012 was Kompany nog schepen in Ganshoren als lid van de PS. Op de tweede plaats staat gemeenteraadslid Chantal De Saeger en op de derde plaats Jean-Paul Van Laethem, die een tijdje waarnemend burgemeester was na het overlijden van burgervader Hervé Gillard (MR). Momenteel is Robert Genard (MR) burgemeester in Ganshoren.

De lijst van ProGanshoren wordt geduwd door de voorzitter van de gemeenteraad, Quentin Paelinck. De twee jongste mensen op de lijst zijn Youssra Sellassi (18 jaar) en Melissa De Backer (19 jaar).
ProGanshoren zet in zijn programma ook in op het moderniseren en creëren van openbare infrastructuur, op het groene karakter van de gemeente, op gecoördineerde sociale acties voor het helpen van zieke mensen en op het bewaren van de communautaire vrede.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?