— Brussel kiest in jouw gemeente

Sint-Agatha-Berchem

Riguelle blijft (voorlopig) burgemeester in Sint-Agatha-Berchem

© Sint-Agatha-Berchem
| Burgemeester Joël Riguelle (CDH) blijft nog zeker voor drie jaar burgemeester van Sint-Agatha-Berchem.

Berchems burgemeester Joël Riguelle (CDH) blijft burgemeester van zijn gemeente. Hij wisselt wel zijn coalitiepartner MR in voor PS-SP.A en Ecolo-Groen. Het akkoord legt de nadruk op begrippen als leefmilieu, solidariteit, levenskwaliteit en samenleving.

De MR deed het goed bij de gemeenteraadsverkiezingen, maar wordt toch naar de oppositiebanken verwezen. Joël Riguelle blijft burgemeester. Volgens BX1 staat hij de sjerp na drie jaar af. Aan wie is nog niet helemaal duidelijk.

De Lijst van de Burgemeester haalt naast de burgemeesterssjerp ook de OCMW-voorzitter binnen en twee schepenmandaten, zo leert een persbericht van de gemeente. De socialisten krijgen drie schepenen, de ecologisten twee.

"De verschillende partijen willen een ambitieus programma voor de komende legislatuur uitwerken waarbij de mensen, de ecologische transitie en de sociale actie centraal staan. Jeugd, tewerkstellingen, huisvesting en lokale handel zullen eveneens centraal staan in het programma van de komende zes jaar," klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?