— Brussel kiest in jouw gemeente

Sint-Jans-Molenbeek

Rood-groene coalitiegesprekken gaan woensdag verder in Molenbeek

© Kris Hendrickx-BRUZZ
| Catherine Moureaux, gemeenteraadsverkiezingen 2018, Sint-Jans-Molenbeek.
Updated: 16-10-2018 - 11:37

PS-SP.A, Ecolo en PTB-PVDA zitten pas woensdag kiezingen opnieuw samen in Molenbeek. Lokaal PS-boegbeeld en kandidaat-burgemeester Catherine Moureaux gaat op zoek naar een rood-groen meerderheidsakkoord. "Onderhandelen met Françoise Schepmans (MR) is voorlopig niet aan de orde," zegt ze.

Zodra de stemmen geteld waren in Sint-Jans-Molenbeek, toonde Catherine Moureaux (PS) zich al een fan van een nieuwe, rood-groene coalitie met Ecolo en de andere grote winnaar op links, PTB-PVDA. "De kiezer heeft heel duidelijk links gekozen," zei ze toen.

De gesprekken tussen de PS-SP.A, Ecolo en PTB-PVDA gaan intussen verder. Moureaux wil een duidelijk linkse en rood-groene coalitie op de been brengen.

"Ik ga er alles aan doen om deze historische uitslag te gebruiken om een erg socialistische politiek te voeren," zei ze op de ochtendshow van de RTBF Radio. "We moeten de PTB-PVDA serieus nemen. Dit is een zeer interessante kans."

Een alternatieve paarse coalitie met huidig burgemeester Françoise Schepmans (MR) zit er niet meteen in. "Onderhandelen met Françoise Schepmans is voorlopig niet aan de orde," zegt Moureaux beslist.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?