Hailu Mergia, één van de highlights van dit weekend

BRUZZ selects: onze cultuurtips voor het weekend

TD
© BRUZZ
26/09/2019

BRUZZ selecteert het beste wat Brussel te bieden heeft. Van performances tot tentoonstellingen, van hardrock tot kleinkunst. Geen excuses meer, je weet wat gedaan dit weekend.

1. Theatre & Dance

Democratieën wankelen, het volk mort en komt op straat, de wereld staat in brand. Maar misschien kan Pieter De Buysser een oplossing vinden op de bühne. Clément Thirion en Marie Henry openen het seizoen van La Balsamine met een ander onderwerp waar we niet over uitgepraat geraken: gender en mannelijkheid.

1677 De Lokvogel_(c)_Herman_Sorgeloos.jpg

De Lokvogel, een zoektocht naar de ideale politicus

2. Art & Books

De bekendste gebouwen van de wereld ogen niet alleen mooi op kiekjes van toeristen, ook professionele fotografen hebben er een oeuvre rond gebouwd. Te zien in de Charles Riva Collection. Geschiedenis zit niet alleen gevangen in foto's en gebouwen, maar ook in de verhalen van mensen. Zoals in het kruispunt van culturen dat we Europa noemen, te zien in het Museum voor Kunst en Geschiedenis.

EXPO 1866-Opera-Ganier-Paris-VII-Din-A2-2200x1300_(c)_Candida_Hofer.jpg

Opera Garnier van Parijs, gezien door de lens van Candida Höfer

3. Music & Nightlife

Het weekend zit propvol beats, jazz en spannende liveshows. De Ethiopische bard (en ex-taxichauffeur) Hailu Mergia speelt in Flagey, Ikraaan geeft het publiek in Volta een trap onder de soal en Little Simz toont de AB wat hiphop anno 2019 betekent. En als dat nog niet genoeg is, speelt de bende van Bledarte de pannen van het dak van de Beursschouwburg, is er een nieuwe technoboîte en gooit de Bonnefooi de discoklanken open.

4. Events & Festivals

Of Renaat Braem het zo had bedacht, zullen we nooit weten. Maar zijn Modelwijk in Laken, een pronkstuk van optimistisch modernisme, is dit weekend wel weer het toneel voor het geweldige Festival des Blocs.

20190114_Modelwijk_Cité_Modèle_Laken_(c)_PhotoNews.jpg

De sociale woningen van de Modelwijk in Laken zijn dit weekend een culturele hotspot

5. Film

Halloween nadert met rasse schreden, dus het is de hoogste tijd om de heksenbezem van de haak te halen en je spreukenboek af te stoffen. De Cinematek helpt je een handje door een hele cyclus aan hekserij te wijden. Even eng is de tronie en de furie van Sylvester Stallone, die nog maar eens in de huid van Rambo mag kruipen.

6. Eat & Drink

Het is (voorlopig nog) een verborgen pareltje, het Actiris-gebouw aan de Beurs. Lang een thuis voor ambtenaren en werkzoekenden, nu een hippe coworkingspace met een heerlijk relaxt restaurant: Cantine. Wij zijn fan.

1678 RESTO cantine_(c)_Saskia_Vanderstichele.jpg

Een culinaire kantine met een uitzicht.

Voor meer tips en tricks kun je altijd terecht op BRUZZ Select, een handige tool om je eigen cultuuragenda samen te stellen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Cultuurnieuws , BRUZZ select , weekendtips

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni