Botanique ontvangt hele zomer lang residerende Belgische artiesten

© Bart Van der Sanden

Botanique maakt deze zomer zestien Belgische artiesten en muziekgroepen erg gelukkig, want zij worden tussen 21 juni en 21 september artiest in residentie in de Brusselse concertzaal. Elke residentie wordt afgesloten met een concert dat te volgen is via livestream.

Wanneer we terug naar concerten mogen, is nog helemaal niet zeker. Maar om ervoor te zorgen dat de zalen Orangerie, Rotonde, Witloof Bar, Grand Salon toch gebruikt worden, ontvangt Botanique zestien Belgische artiesten en groepen in residentie.

Glauque, Jawhar, Glass Museum, Laryssa Kim, YÔKAÎ, Judith Kiddo, The K., Under the Reefs Orchestra, Badi, Ashley Morgan, Ascendant Vierge, Françoiz Breut & Marc Melià, Paradoxant, S O R O R, BRNS en David Numwami kunnen er in optimale omstandigheden hun muzikale ontwikkeling voortzetten.

Al het materiaal en de technische omkadering van de Botanique staat ter hun beschikking. Aan het eind van hun residentie mogen de artiesten aan het publiek hun talent tonen tijdens een concert via livestream op YouTube en Facebook. Die concerten starten telkens om 20 uur.

De concerten zijn gratis, maar wie Botanique wil steunen kan er wel een ticket voor kopen in de vorm van een gift. De prijzen van de giften gaan van twee tot tien euro. Botanique verzekert dat het geld van de giften integraal naar de artiesten gaat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?