1851 Eat and drink Bombay BBQ

| Heerlijke streetfood smulllen te midden van een barokke lawine aan objecten, borden, posters en kleuren.

Review
Score: 3 op 5

Bombay BBQ: feestelijke Indiase streetfood

Michel Verlinden
© BRUZZ
30/06/2023

Eindelijk heeft Brussel een Indiase eetplek die mee is met haar tijd. Met een leuke en feestelijke aanpak toont Bombay BBQ hoe dat kan.

De culinaire reputatie van Aziatische landen zoals Vietnam, Korea, Thailand, China en Japan indachtig, is het moeilijk te begrijpen waarom in Brussel de nochtans heel rijke gastronomie van India maar moeizaam de populariteit krijgt die ze verdient. Antwerpen en Gent waren de hoofdstad hier te snel af, en dat is helemaal de verdienste van het duo Tim en Pavan. Zij zijn de twee partners achter het label Mission Masala, dat veel heeft betekend voor de perceptie rond de keuken van Rishikesh tot Chennai. Het is dus helemaal terecht dat zij nu ook in Brussel landen met hun Bombay BBQ, een Indiaas restaurant dat streetfood en westerse invloeden combineert.

Elke bezoeker is meteen overweldigd door het drukke interieur van het restaurant. De gevel in de steigers verbergt de barokke lawine aan objecten, borden, posters en kleuren binnen, verspreid over twee verdiepingen met een mezzanine. Het is alsof je in een straat in Bombay rondloopt, met als soundtrack een portie reggaemuziek. De bewuste keuze om niet nog eens de traditionele tandoori of andere kip curry's te serveren, kan ons wel bekoren. Wel op het menu: een reeks gerechten om te delen, netjes opgesplitst in 'vegetarian' en 'meat & fish', een bewijs dat ook de Indiase keuken leeft en evolueert.

Elke bezoeker is meteen overweldigd door het barokke interieur van het restaurant. Het is alsof je door een drukke straat in Bombay loopt

Het restaurant zit vol, maar lang duurt het niet voor ook onze tafel rijkelijk gevuld is. De malai broccoli (11,50 euro) is een hoogtepunt, met een vrij grote portie gegrilde stukken van deze koolsoort. De geroosterde smaak krijgt extra pit met een heerlijke marinade van cheddar, room, cashewnoten en kardemom.

De Padrón-pepers (9,50 euro), gevuld met panir – de beroemde kaassoort – en kruiden zijn net zo heerlijk. De benghan mangalore (9 euro) staat verbazingwekkend genoeg niet tussen de pikante gerechten, nochtans zet deze gebakken aubergine je smaakpapillen in vuur en vlam. We proberen het vuur te doven met het lekkere naanbrood, met name dat met look (4,50 euro). De drankenkaart is gevarieerd. De tamarindemargarita (13,50 euro), de mangolassi (5 euro), of UMA (3,90 euro), de IPA van het huis, zijn grotere aanraders dan de onopvallende natuurwijnen, zoals de waterige Sassara Esotico orange (38 euro).

BOMBAY BBQ
Elsensesteenweg 280, Elsene
02-850.82.35, missionmasala.be
di > zo 18 > 22.00

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni