Brusselse horeca speeddatet met lokale producenten

In Brussel heeft maandag voor de eerste keer het evenement 'Speed Dating Good Food' plaatsgevonden. Dat is een initiatief van Leefmilieu Brussel en visit.Brussels. Het doel? De Brusselse horeca- en evenementensector laten kennismaken met lokale producenten om duurzame voeding en de korte keten te promoten.

Het evenement vond plaats in bedrijvencentrum Be-Here in Laken. Een honderdtal ondernemers, zoals restaurant-, café-, bar-, en hoteluitbaters en organisatoren van events en meetings, kon er in sessies van 15 minuten netwerken met producenten, ambachtslui en leveranciers uit Brussel en Wallonië om duurzame, lokale samenwerkingsverbanden op te zetten.

Alle 60 aanwezige producenten maandag voldoen aan de Good Food-criteria. Dat actieplan van het Brussels Gewest zet in op duurzame voeding en de korte keten in de hoofdstad. Enkele opvallende aanwezigen waren de ambachtelijke en biologische koekjesfabriek Mad Lab, de ambachtelijke microbrouwerij La Source, het wijndomein van Chenoy, de pluimveehouderij Coq des prés, de ambachtelijke koffiebrander Looze en de escargotkwekerij van Warnant. "Dankzij dit evenement kunnen we ons netwerk uitbreiden en nieuwe mogelijkheden ontwikkelen", zegt Nina Carleer, medeoprichtster van La Source.

Met 500 speeddates en de positieve reacties van de ondernemers maandag is 'Speed Dating Good Food' zeker voor herhaling vatbaar, verzekert Kurt Custer, afdelingshoofd bij Leefmilieu Brussel. "We moeten nadenken over een nieuw soort economie en toerisme promoten dat de lokale economie en werkgelegenheid ondersteunt", zegt Patrick Bontinck, CEO van visit.brussels.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?