FLITS Kafka BRUZZ ACTUA 1639

| Op 1 februari 2019 vindt de heropening van de Kafka plaats.

Café Kafka weer open in februari

Bettina Hubo
© BRUZZ
21/11/2018

Het legendarische café Kafka in de Visverkopersstraat gaat weer open. De verbouwingen zijn begin deze week begonnen. Op 1 februari vindt de ‘big opening’ plaats.

De nieuwe uitbaters van café Kafka zijn initiatiefnemer Jean-Luc De Greef en zijn vrouw Christiane Canu, De Greefs zoon Jan, en Kasper De Wolf. De vier vennoten hebben allen horeca-ervaring. Jean-Luc De Greef baatte eerder een café in Meise uit, Christiane Canu een restaurant in Ukkel. Kasper De Wolf werkt momenteel in de BarBeton en Jan De Greef in café Lava. “Vroeger heb ik nog achter de toog gestaan in de Kafka,” vertelt Jan De Greef. Samen met De Wolf zal hij het vernieuwde café ‘s avonds runnen, terwijl Canu het café overdag zal openhouden en de kleine restauratie voor haar rekening zal nemen.

Zijn er veranderingen op til? Veel wil Jan De Greef daarover nog niet kwijt. “Het blijft de Kafka, maar de naam wordt lichtjes gemoderniseerd. Het concept daarentegen krijgt wel een stevige aanpassing. Voortaan ligt het accent op livemuziek. We plannen veel concerten.”

Café Kafka werd in 1986 opgericht door Yves De Vresse, Karina Peeters en Frantz Ariën. Toen was het etablissement gevestigd in de Zwarte Lievevrouwstraat. In 2008 nam het café zijn intrek in de Visverkopersstraat. De toenmalige uitbater ging in 2012 failliet en de volgende uitbaatster stopte ermee in april 2017.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Resto & Bar, Samenleving, café kafka, visverkopersstraat

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni