1818 Cafe Popolaire

| 1818 Cafe Popolaire

Review
Score: 3 op 5

Café Popolare: Italië verbinden met de rest van de wereld

Michel Verlinden
© BRUZZ
28/10/2022

In een tijd waarin sharing plates de nieuwe standaard worden in de horeca, zet Café Popolare in op fusionporties die Italië verbinden met de rest van de wereld.

Gezien van de straat waar het zich bevindt, blijft dit adres, dat in de plaats kwam van een Japans restaurant gewijd aan teppanyaki, makkelijk onopgemerkt. Overigens is dat niet de enige tegenslag die op het pad kwam van Café Popolare, dat zwaar getroffen werd door de gezondheidscrisis. Toch houdt dit etablissement, het werk van het team achter de drie vestigingen van MiTo (kort voor 'Milaan-Torino'), zich nog steeds staande. En dat is verdiend.

Het concept is opvallend: een Italiaans geïnspireerd restaurant waar producten uit de laars gecombineerd worden met specialiteiten uit de hele wereld, van Azië tot Mexico. Deze formule komt er in de vorm van het alomtegenwoordige concept van sharing food. Slim gezien: om te vermijden dat een tafelgast het slachtoffer wordt van zijn eigen spraakzaamheid, verdeelt chef-kok Edouard Gilbert de gerechten op verzoek onder in porties, zodat niemand hongerig achterblijft.

Bij de sterktes van deze plek moet het prachtige decor vermeld worden. Je waant je in een chic Londens restaurant, geschikt voor groepsdiners, bekleed met mooie materialen en versierd met op rommelmarkten verzamelde stukken (Italiaanse verlichtingsarmaturen uit de jaren 1950 en 1970).
Van het in secties verdeelde menu ('vege', 'pesce', 'carne', 'street food' en 'focaccia') onthouden we de uitstekende 'pancetta' (€11), een supersappig brood waarin pancetta, provolone, barbecuesaus en rode uien samenkomen. Ook interessant is de carpaccio van Holstein-rund (€15), waarvan de rauwheid aangenaam verzacht wordt met hazelnoten, groentepickles en knoflookcrème.
Vermeldenswaard zijn ook de vier taco's (€12) die op originele wijze gerafelde lamsschouder laten samengaan met een op ossobuco geïnspireerde gremolatasaus. In dezelfde onconventionele geest moeten we de twee 'pork buns' (€13) aanstippen, die rodekool en gekonfijte varkensbuik samenbrengen in een zacht briochebroodje.

Op de wijnkaart staan enkele levendige pareltjes, zoals de 100% Teroldego van Elisabetta Foradori (€45) of nog de zeer lekker wegdrinkende Morogues van Domaine Pellé (€43).

Café Popolare Provooststraat 86, Elsene, 02-852.55.54, www.cafepopolare.com
di > vr 17 > 1.00, za 11 > 1.00, zo 11 > 21.00 (brunch: za & zo 11 > 15.00)

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni