review

Chicago Trattoria: pasta en pizza zonder pretentie

© Saskia Vanderstichele
Onze score

Met Chicago Trattoria heeft de Vlaamsesteenweg er een kindje bij. En dat is precies het adresje dat Brussel nodig heeft.

Zeg me waar u eet en ik vertel u wie u bent? In de huidige food mania gaan we dikwijls op restaurant om ons op Instagram te profileren. Als we dat nu eens één avond achterwege lieten? Wat als we eens binnenstapten in een zaak die gewoon eerlijk is, zonder meer? Zo'n parel hebben we gevonden in de Vlaamsesteen­weg, waar nog niet zo lang geleden Royal zat. Voortaan vind je er een uitbreiding op z'n Italiaans van het Chicago Café: Chicago Trattoria.

Wanneer je de deur opendoet, gaat je hart meteen sneller slaan. De zaal ademt een familiale, huiselijke sfeer. Het publiek is gemengd, je vindt hier alle soorten, leeftijden en kleuren. Aan het speelgoed in de hoek zien we dat kinderen welkom zijn.

Qua inkleding regeert de sympathieke mengelmoes, met meubeltjes en materialen die op het eerste gezicht heel verschillend zijn. Alle ogen zijn gericht op de grote open keuken, waar de vriendelijke chef, glimlachend vanachter zijn brillenglazen, rust uitstraalt. Hij lijkt zijn werk helemaal te beheersen. Naast hem is een pizzaiolo in de weer voor een prachtige Valoriani-oven in koepelvorm, bedekt met een groene mozaïek. De temperatuur? 333 °C, ze maken hier geen grapjes. We krijgen honger van dit imposante kookhuis, dus we bestellen meteen.

Als opener kiezen we voor een selectie kazen en Italiaanse charcuterie (€12 voor twee personen). Zeer precies gesneden, en zeer overtuigend. Vooral de zwarte olijven en de pecorino met pistache zijn niet te versmaden. We zijn met z'n vieren, en daardoor kunnen we proeven van drie pizza's en een pasta – die laatste, met avocado en citroen, stelde wat teleur, we hadden hem liever gehad zonder room, met alleen olijfolie.

De Napolitaanse pizza's (zacht in het midden en lekker krokant vanbuiten) zijn stuk voor stuk heerlijk. Geen slecht woord over de 'Principessa' (€16) met haar correcte bresaola. Maar we waren vooral gek op de pizza met mortadella (€15) op een pesto van pistaches, en op de ''Nduja' (€14), een zachte ontmoeting tussen fior di latte (een soort mozzarella van koemelk) en een hemelse varkensworst gekruid met pikante peper. De zachte tiramisu (€6) vervoerde ons onmiddellijk weer naar onze kindertijd. Gelukkig zat er niet te veel alcohol in.

CHICAGO TRATTORIA
Vlaamsesteenweg 103 rue de Flandre, Brussel/Bruxelles, 02-465.96.71, www.chicagotrattoria.be
ma/lu/Mo > vr/ve/Fr 12 > 14.30 & 18 > 22.30
za/sa/Sa & zo/di/Su 10.30 > 15.00 & 18 > 22.30

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?