Rooftops zomer 2023 Secret Rooftop by Warwick, bij station Brussel-Centraal met zicht op Grote Markt

| Secret Rooftop by Warwick bij hetstation Brussel-Centraal met zicht op Grote Markt.

Interactief

Een drankje op hoog niveau: bij deze rooftops kan je deze zomer terecht

MVDH
13/07/2023

Met het prachtige dakterras van Brucity en de Bozar-rooftopbar On Top Of That kreeg Brussel er deze maand twee nieuwe horeca-hotspots bij. Om ellenlange wachtrijen te vermijden zijn er echter nog een hoop andere adressen waar u deze zomer terechtkan voor een drankje op de bovenste etage.

Bozar on Top of That!

Begin deze maand opende Paleis voor Schone Kunsten Bozar zijn dakterras met een nagelnieuw concept onder de noemer Bozar on Top of That. Nog tot 21 juli kan je er terecht om te picknicken of gewoon rustig te ontspannen in de ligstoelen. Als je het panorama even beu bent, kan je ook de artistieke installatie Scaffolded Skies, geïnspireerd op de Brusselse skyline, gaan bewonderen.

Van 23 augustus tot 19 september wordt het dakterras dan weer omgetoverd tot een "geanimeerd openbaar plein", met een wisselend programma van concerten, lezingen, filmvoorstellingen en workshops.

Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel

20230713-printonthetopofthatbozar040723brusselsbelgiumsay3689.jpg

| Bozar pakt deze zomer uit met een nieuw concept voor zijn dakterras. Naast een uitzonderlijke ontmoetingsplek met uitzicht op de binnenstad, biedt de rooftop ook een brede artistieke programmatie.

Dakterras Brucity

Ook nieuw is het op 23 juni door de Stad Brussel ingehuldigde dakterras op de negende verdieping van het Brucity-gebouw. De rooftop met het 360°-uitzicht over Brussel - gaande van de Basiliek tot het Atomium, over de Kunstberg en de Grote Markt – is ook ‘s avonds en in het weekend geopend.

De werkzaamheden zijn nog volop bezig, maar in september zou er ook nog een restaurant op de achtste verdieping bij moeten komen.

Hallenstraat 4, 1000 Brussel

Secret Rooftop Bar by Warwick

Wie zint op een kleine dakterras-kroegentocht kan van het vorige adres bijna over de daken lopen tot zijn volgende stop. Op een steenworp van het Centraal Station ligt immers het chique dakterras van het Warwick Hotel. Zo "secret" is de plek intussen niet meer, maar het is er nog even goed toeven als vroeger. Je kan er cocktails of Brusselse biertjes drinken met een prachtig uitzicht op de Grote Markt en het stadhuis.

De Secret Rooftop Bar by Warwick is iedere dag van 17:00 tot 23:00 uur open.

Duquesnoystraat 5, 1000 Brussel

The Eight Rooftop

Wat verderop in het centrum ligt, eveneens bovenop een hotel, is de cocktailbar The Eight Rooftop. Deze cocktailbar op de achtste verdieping van het Bedford Hotel is niet aan te raden voor mensen met keuzestress, want alleen al voor de gin- en rum-cocktails heb je een volle pagina met opties.

Voor de mensen die effectief het rooftop-rondje willen afwerken op een dag tijd, waarschuwen we wel nog even dat cocktails sippen op een lege maag een slecht idee is. Grijp dus je kans om bij The Eight Rooftop ook wat tapas te bestellen of een van de vis- of vleesgerechten. The Eight Rooftop is iedere dag open van 16:30 tot 24:00 uur.

Zuidstraat 135, 1000 Brussel

Albert Rooftop

Tot slot hebben we in Brussel-Stad ook nog de Rooftop Albert, gelegen op de vijfde verdieping van de Koninklijke Bibliotheek van België (KBR) aan de Kunstberg. Je kan er iedere dag terecht van 9:00 tot 17:00 uur voor gebak, lunch en lekkernijen. In het weekend organiseert Albert ook een all-you-can-eat-brunchbuffet van 11:00 tot 15:00 uur.

Kunstberg 28, 1000 Brussels

1e4f9f0e-albert-rooftop.jpg

| Rooftop Albert op de vijfde verdieping van de Koninklijke Bibliotheek van België (KBR).

Tope

Wat verder naar het noorden van Brussel serveert de rooftopbar Tope op de 22 ste verdieping van de Victoriatoren, het voormalige Europese hoofdkwartier van hardwarespecialist IBM, cocktails en allerhande Mexicaanse lekkernijen als taco's en churros. Pluspunt is dat je er iedere dag terecht kan tot middernacht en later.

Square Victoria Régina 1, 1210 Sint-Joost-ten-Node

Rooftop by The 1040

Op een steenworp van de Europese instellingen opende Sofitel, de Franse keten van luxe hotels, vorig jaar zijn nieuwe rooftop. Gelegen op de zevende verdieping van het vijfsterrenhotel aan het Jourdanplein ligt sindsdien Rooftop by The 1040. Je kan er cocktails en wijnen, maar ook kleine hapjes en borrelplanken krijgen. Het dakterras is iedere dag open van 17:00 tot 24:00 uur.

Jourdanplein 1, 1040 Etterbeek

9ceda5e1-rooftopperche.jpg

| Rooftop Perché op het dak van hotel Jam in Sint-Gillis.

Perché

Wie intussen wat uitgekeken raakt op de klassieke cocktails, kan terecht in rooftop Perché op het dak van Jam, een voormalige kunstacademie die werd omgetoverd tot een hip hotel. De “signature cocktails” op de kaart dragen mysterieuze namen als de Dark n Perché of Old money lady, maar zijn zeker het proberen waard. De rooftop is iedere dag open van 17:00 tot 01:00 uur.

Charleroise Steenweg 132, 1060 Sint-Gillis

La Villa in the Sky

Brusselaars of toeristen die bereid zijn om wat dieper in de buidel te tasten, kunnen dan weer terecht in La Villa in the Sky. Gelegen op 120 meter hoogte op het dak van de IT-tower vind je er letterlijk en figuurlijk een van de hoogtepunten van de Brusselse gastronomie.

In de Michelingids, waar het restaurant ook een ster heeft, spreekt men van "een verbluffend zicht op de Brusselse skyline dankzij de design ingerichte glazen box. In het open keukentje ziet u de precieze handelingen van chef Alexandre Dionisio. Eersteklasproducten en een zekere speelsheid typeren de keuken."

Het restaurant is open op van dinsdag tot zaterdag tussen 19:30 en 21:30 uur. Van woensdag tot vrijdag kan je er ook over de middag terecht.

Louizalaan 480, 1050 Elsene

Wiels

Sinds 2016 kunnen bezoekers van Wiels, het Brusselse centrum voor hedendaagse kunst, terecht op het panoramisch dakterras met een fijn uitzicht over de stad. Het terras is tijdens de openingsuren, van dinsdag tot en met zondag tussen 11:00 en 18:00 uur, gratis toegankelijk. Opgelet: je kan er niets bestellen, maar mag er wel je eigen drankjes meenemen.

Van Volxemlaan 354, 1190 Vorst

20220307 curieuzenair De Van Volxemlaan met het kunstencentrum Wiels in Vorst

| Het kunstencentrum Wiels in Vorst.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni