| Fastfoodketen KFC wil een tweede restaurant openen in Anderlecht.

KFC plant tweede Brussels filiaal in Anderlecht

EC
© BRUZZ
05/01/2022

Fastfoodketen KFC wil een tweede restaurant in Brussel openen. Het wordt er een met drive-in langs de Bergensesteenweg in Anderlecht. Het openbaar onderzoek is nog lopende.

Dat schrijft La DH en de plannen zijn gepubliceerd door het Brussels gewest. KFC strijkt neer in een voormalige autoshowroom aan de Bergensesteenweg, recht tegenover meubelwinkel Ikea in Anderlecht.

Die showroom wordt verbouwd tot enerzijds de nieuwe KFC en anderzijds extra handelsruimte. De parking wordt heraangelegd met waterdoorlatende klinkers, lage struiken en een groot terras. Er komt ook een uithangbord en een drive-in.

Wie de plannen wil inkijken of opmerkingen heeft, kan dat nog tot 17 januari doen in het kader van het openbaar onderzoek. De overlegcommissie komt bijeen op 20 januari om een advies af te leveren over de plannen.

Tweede filiaal

Als er groen licht komt, wordt dit de tweede vestiging van KFC in Brussel. Na de opening van het eerste restaurant in het CCN bij het Noordstation in 2019 – ondertussen gesloten en verhuisd naar de Kruidtuinlaan – plande de fastfoodketen eigenlijk een tweede filiaal in de Elsensesteenweg. Dat kreeg tegenwind van zowel de gemeente Elsene als het Gewest. Met het nieuwe restaurant in Anderlecht breidt KFC dan toch verder uit in Brussel.

Ikea Anderlecht files Bergensesteenweg verkeer mobiliteit

| De fastfoodketen wil een nieuw filiaal openen in de Bergensesteenweg ter hoogte van Ikea.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni