1863 EAT AND DRINK MangiaSempre
Review
Score: 4 op 5

Mangiasempre: hartverwarmende Italiaanse delicatessenzaak

Michel Verlinden
© BRUZZ
27/10/2023

De hartverwarmende delicatessenzaak van Giulia Bevilacqua houdt het midden tussen een snackbar en een restaurant, maar is net zo goed een klein mirakel, dat met Italiaans lekkers ieders smaakpapillen verwent.

Giulia Bevilacqua volgde een opleiding tot tolk, maar ze stapte over naar de restaurantwereld nadat ze in enkele Brusselse horecazaken had gewerkt. Vier maanden geleden opende deze jonge vrouw uit Perugia met MangiaSempre haar eigen delicatessenzaak. Er is een beperkt aantal tafels (tien couverts), en ook een terras. Dat ze haar zaak alleen runt, zegt veel over de crisis waarin de horecasector zit. Alleen op zaterdag krijgt ze hulp van haar partner Florian.

Giulia Bevilacqua doet werkelijk alles zelf: ze staat in de keuken, dient op en doet tussendoor nog even de vaat. Dat alles met de glimlach, haar goede humeur straalt af op iedereen in haar buurt. De zaak, met twee aangrenzende zaaltjes, heeft alles in zich om een pareltje te worden voor liefhebbers van lekker eten, streekgebonden vleeswaren, natuurwijnen, Pascucci-koffie, conserven en kleine afhaalmaaltijden.

Als je rond lunchtijd aankomt, is het aan de toonbank aanschuiven voor Bevilacqua's zelfgemaakte en bijzonder knapperige focaccia, en de lasagne met mortadella en pistachenoten.

Als je rond lunchtijd aankomt, vraag je je af hoe de jonge vrouw de vele klanten zal bedienen die zowel aan de toonbank staan om gerechten af te halen als ter plaatse de dagschotel komen eten. Aan de toonbank is het aanschuiven voor haar zelfgemaakte en bijzonder knapperige focaccia, en de lasagne met mortadella en pistachenoten. Moeten de klanten dan veel geduld hebben? Helemaal niet, Bevilacqua blijkt de situatie volledig onder controle te hebben, ook omdat ze niet kiest voor een klassiek bedrijfsmodel.

Wat staat er dan op het menu? Een bijzonder eenvoudig gerecht: rigatoni al pomodoro (12 euro), bereid met producten die ook ter plaatse te koop zijn. Een vork en een klein geruit servetje, zoals het de huisstijl betaamt, meer heb je niet nodig om dit te degusteren. De pasta wordt al dente geserveerd, bestrooid met 24 maanden oude Parmezaanse kaas, en is perfect op smaak gebracht met tomaten. Een flinke scheut olijfolie, die Bevilacqua er zelf over giet, is de kers op de taart.

Als dessert verschijnt er een heerlijke tiramisu (6 euro) op tafel, een uur voor we aankwamen klaargemaakt, waardoor de koekjes nog wat beet hebben. Als afsluiter een onverwacht wonder: MangiaSempre biedt Cantillon-geuze van het vat aan (5 euro voor 25 cl). Knijp even in je arm, het lijkt wel een droom.

MANGIASEMPRE
Bondgenotenstraat 196, Vorst
Instagram: @mangiasempre_bxl
di > vr 10 > 19.00, za 10 > 18.00

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni