1829 RESTO Nina
Review
Score: 3 op 5

Nina: perfecte spaghetti alla puttanesca

Michel Verlinden
© BRUZZ
27/01/2023

Het hippe interieur kan de indruk wekken dat Nina het zoveelste zielloze Italiaanse restaurant is. Niets blijkt minder waar, de gerechten zijn misschien niet echt origineel en goedkoop, de smaken zijn helemaal af.

Afgaand op wat we op de website zien, lijkt Nina het zoveelste opportunistische Italiaanse adresje in Brussel te worden. U kent het wel: een mooi kader, een ietwat blasé bediening, ongeïnspireerde wijnkaarten, en duur en altijd hetzelfde eten op je bord. We trokken er dus met lichte tegenzin heen, al hadden we een uitgekiend plannetje: we zouden dit oord onderwerpen aan onze fietserstest.

Gun ons dit kleine spelletje, dat we bedachten voor plekken waarvan we vermoeden dat ze de klanten verwelkomen à la tête du client. Het principe is eenvoudig: we stappen de zaak binnen uitgedost als een fietser die klaar is om de zoveelste regenbui te trotseren. Regenjas, regenbroek, stevige laarzen en een helm onder de arm … geen mens die denkt dat je met die outfit veel geld zal spenderen aan een etentje.

De licht pikante kruiding van de spaghetti alla puttanesca is perfect en streelt de smaakpapillen

Daar scoort Nina al meteen goede punten: ondanks onze looks worden we vriendelijk en met veel respect ontvangen. We kiezen voor de zaal met een mooie – groene – bar in een halve cirkel. De sfeer rond lunchtijd is er ontspannen en de kleine, halfhoge tafeltjes met drie krukjes erbij kunnen ons bekoren. Vooral die achterin de zaal, vanwaaruit je de chef-kok aan het werk kan zien. Een chef-kok die erg beslagen achter het fornuis staat.

Het is nog altijd Dry January en daarom kiezen we voor een Crodino-tonic, die behoorlijk duur uitvalt: 8 euro voor 15 cl. Slik. We worden niet bepaald wild van de manier waarop de voorgerechten op de menukaart beschreven staan: rundscarpaccio, vitello tonnato, burrata affumicata … Het doet ons vrezen voor alweer dezelfde saaie composities. Gelukkig vergissen we ons. De tonijnsaus van de vitello tonnato (21 euro) is voortreffelijk, en het kalfsvlees ligt perfect gesneden op ons bord. De pijnboompitten, artisjokken, kappertjes, opgelegde uitjes maken van het gerecht een lekkere smaakbom, met als subtiele toevoeging wat erwtenscheuten.

Als hoofdgerecht kiezen we voor een royale spaghetti alla puttanesca (19 euro), met – naar onze smaak – iets te veel tomatensaus. De licht pikante kruiding is perfect, streelt de smaakpapillen, en getuigt samen met de accenten van de heerlijke olijven – groene en zwarte – vermengd met ansjovis en kappertjes van een erg evenwichtig gerecht.

Nina
Boondaalsesteenweg 332, Elsene,
02-315.96.36, ninarestobar.be
ma> vr 12 > 14.00, ma > do 17 > 22.00, vr > za 17 > 22.30

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni