| Uitbater en chef-kok Maxime Maziers

Restaurant Maxime Maziers in Ganshoren gaat dicht: ‘Tijd om dit hoofdstuk af te sluiten’

RF
© BRUZZ
26/04/2023

Het restaurant Maxime Maziers in Ganshoren sluit eind deze week de deuren. Volgens uitbater en chef-kok Maziers is het niet meer mogelijk om de zaak open te houden, door de hoge inflatiekosten en de moeilijke bereikbaarheid van de zaak.

Stijgende kosten door inflatie, de hoge kosten van het gebouw en de moeilijke bereikbaarheid zijn de voornaamste redenen waarom Maxime Maziers ervoor kiest zijn restaurant te sluiten.

“Door de inflatie hebben we onze prijzen moeten verhogen, maar dat is nefast op gebied van concurrenctie”, vertelt Maziers. Ook het gebouw zelf speelt een rol. “Het pand is eigenlijk veel te groot voor het restaurant. Het staat te koop, maar nog niemand heeft gereageerd.”

Door het nieuw Brussels mobiliteitsplan is hun restaurant ook moeilijker bereikbaar dan voordien. “Je mag de straat via de twee hoofdwegen alleen maar in voor plaatselijk verkeer, maar onze klanten horen daar eigenlijk niet bij, dus moeten ze, na lang zoeken, via zijwegen de straat in, waardoor velen afhaken.”

Het restaurant sluit komende zondag de deuren, na een laatste keer een lunch aan te bieden aan haar klanten. “We gaan niets speciaals doen, we zullen onze klanten plezieren zoals we dat altijd doen.”

Of Maziers plannen heeft om een nieuw restaurant elders te beginnen, is nog onduidelijk. “Eerst is het tijd om hier het hoofdstuk af te sluiten, nadien zullen we nog zien. Ik wil hier eerst en vooral in schoonheid eindigen.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni