1854 Eat and drink Roquette
Review
Score: 3 op 5

Roquette: heerlijke, hartige wafels

Michel Verlinden
© BRUZZ
25/08/2023

Roquette, een nieuw adresje in een mooi hoekhuis in Molenbeek, heeft wat weg van een theesalon. Toch staat er iets anders op het menu. Wat dan? Heerlijke, hartige wafels.

Arthur Fonteyne houdt heel wat bordjes tegelijk in de lucht. Ook bijna letterlijk, want op deze vrijdag in augustus stromen de bestellingen binnen. De jongeman lijkt wat overdonderd door al die drukte.

Na een blijkbaar inspirerende reis naar de Verenigde Staten rijpte bij Fonteyne het idee om een restaurantconcept rond hartige wafels uit te bouwen, een niche die eerder ook al sterrenchefs zoals Yves Mattagne inspireerde. Na lang wikken en wegen waagde Fonteyne de sprong. Dat zijn zus een prachtig huis in Molenbeek had gekocht, was een meevaller voor hem. Hij investeerde in de zaak samen met zijn moeder, die door haar Angelsaksische roots kan bogen op flink wat expertise op het vlak van nagerechten – haar heerlijke brownies (3 euro) met een intense chocoladesmaak bewijzen die vakkundigheid.

Dit is het huis van een fijnproever, dat bewijzen de wafels, gemaakt van vegan deeg met gedroogde tomaten of broccoli

Een van de pluspunten van deze nieuwe plek is ongetwijfeld de inrichting en het interieur. Het doet denken aan een theesalon 2.0 met mooie details: een nougat terrazzovloer, mooie zeefdrukken van Alechinsky, verfijnde lichtarmaturen, geschilderde leisteen of een poster die hulde brengt aan de schilder Marcel-Louis Baugniet. Dit is zonder enige twijfel het huis van een estheet. En van een fijnproever, dat bewijzen de wafels, gemaakt met een vegan deeg, verbeterd met extra ingrediënten, zoals gedroogde tomaten of broccoli.

Wij kozen voor de versie met guacamole (6,50 euro), geserveerd met geplette avocado, zure room en gebakken ui. Die kon ons zeker bekoren, maar het is de 'Italiaanse' wafel (6,50 euro) die het meest in de smaak valt. Met prima ingrediënten, te weten een zachte en heerlijke Spaanse ham – hoewel je veeleer parmaham zou verwachten – balsamicocrème, raketsla en artisjokcrème (toen wij er waren werd die vervangen door burrata).

Hoe lekker het allemaal ook is, Arthur Fonteyne mist duidelijk nog wat ervaring met de bediening in het restaurant – de horeca is een pragmatische sector waar onhandigheid niet gewaardeerd wordt. Hopelijk legt zijn weinig commerciële verlegenheid geen hypotheek op de toekomst van zijn zaak.

ROQUETTE
Rotterdamstraat 37, Molenbeek
di > zo 11 > 16.00

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni