review

Theesalon Bisou: smakelijk, maar lange wachttijden

1855 Eat and drink Bisou 1855 Eat and drink Bisou
© Saskia Vanderstichele
© Saskia Vanderstichele
Onze score

Waar vroeger het mythische Le Framboisier Doré zat, heeft nu theesalon Bisou onderdak gevonden. Een aangenaam adresje in een mooi kader, dat wat overdonderd lijkt door het succes.

Aan de overheerlijke ijsjes van Framboisier Doré hebben we niets dan goede herinneringen, aan de niet al te vriendelijke ontvangst iets minder. Wie de deur openduwt bij Bisou ziet meteen dat hier een heel andere sfeer hangt. Gedaan met de zure gezichten, het team is een en al glimlach. Deze plek heeft heel veel te bieden: een ruime keuze aan gerechten (van ontbijt tot vieruurtje), een tuin achterin, het ijssalon dat werd behouden en een interieur vol ronde vormen, ontworpen door ontwerpstudio Zazie Maquet. Dat alles geeft veel zin om aan tafel te gaan. De bedenker van dit concept is Chloé Sengier van Coco Donuts en Crème. Al bij het binnenkomen verleidt de toog vol gebak en huisgemaakte patisserie de bezoeker.

's Middags is Bisou de place to be voor klanten die vallen voor het interieur met de slingerende bankjes, de donkere lambriseringen en de kleine neonlichtjes die een soort omgekeerde 'swoosh' vormen. Jammer genoeg betekent het succes dat er lange wachttijden zijn, een minpunt voor wie maar een beperkte lunchtijd heeft.

De 'bacon & egg roll' is niet goedkoop (11,50 euro), maar wel erg smakelijk. Op een broodje krijgen we een reeks toppings voorgeschoteld: spek, ei, cheddar, spinaziescheuten, ingemaakte uitjes … Het resultaat is een bijzonder lekker geheel, dat te verkiezen lijkt boven de bowls die op het menu prijken, met quinoa of burrata (14,50 euro) of met sobanoedels en kippengehaktballetjes (15,50 euro). We hadden ze willen proeven, maar ook de snacks hebben te lijden onder de grote toeloop: meerdere gerechten op de kaart zijn niet meer verkrijgbaar.

Dus storten we ons op de cookies (4,20 euro), een ijsje (3 euro per bol, slechts keuze uit drie smaken) en proeven we een erg goede huisgemaakte ijsthee (4,25 euro), met een prima gedoseerde toets rozemarijn. Het chocoladekoekje ziet er wel lekker uit, maar slaagt er niet in zacht en krokant op de juiste manier met elkaar te verzoenen. Een gevolg van de warmte? Hoe dan ook, de textuur haalt niet het niveau van wat we iets verderop onder meer bij Kooki wel vinden. Het aardbeienijs daarentegen is onberispelijk van smaak, suiker en fruitsmaak zijn perfect in balans.

BISOU
Baljuwstraat 35, Elsene
bisoubrussels.be
ma > vr 8 > 18.00, za & zo 9 > 18.00

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?