Het Beursgebouw op het Beursplein

| Het Beursgebouw op het Beursplein.

Brasserie de la Senne, Brussels Beer Project, L'Annexe en Brasserie de L’Ermitage stappen in het project van de Belgian Beer World. Het was lange tijd onduidelijk of er wel Brusselse brouwerijen zouden deelnemen aan het project.

Het aantal brouwerijen dat deelneemt aan Belgian Beer World, het grote biermuseum in het Beursgebouw, groeit snel. Het project startte met 30 brouwerijen, maar dat zijn er ondertussen 103 geworden, vertelt projectleider Krishan Maudgal.

Onder die 73 bijkomende brouwerijen zijn er heel wat kleinere en ook enkele Brusselse brouwerijen. Brasserie de la Senne, Brussels Beer Project, L'Annexe en Brasserie de L’Ermitage hebben toegezegd. Ze krijgen daardoor een bescheiden vorm van zichtbaarheid in het gebouw en op de website van Belgian Beer World.

“We hebben de drempels zo laag mogelijk gehouden,” legt Maudgal uit. “Kleine brouwerijen betalen bijvoorbeeld maar 750 euro bijdrage.”

Lange tijd bleef het onduidelijk of er Brusselse brouwers zouden deelnemen. Toenmalig schepen Philippe Close (PS) liet in 2015 al weten dat die aanwezigheid cruciaal was voor hem.

Ten vroegste in 2023

De voorbereidende afbraakwerken in het beursgebouw zijn ondertussen begonnen. Na de zomer moet de ruwbouwfase voor het nieuwe project dan starten. Ten vroegste in 2023 zal Belgian Beer World dan openen. Vorig jaar werd 2022 nog naar voor geschoven als openingsdatum.

Het project omvat een multimediaparcours dat focust op de Belgische brouwcultuur, maar ook een cafetaria met terras op het dak. De Stad en de Belgische Brouwers hopen op ruim 400.000 bezoekers per jaar, voornamelijk toeristen.

Het gelijkvloers van het gebouw behoort niet tot het bierproject en wordt publiek toegankelijk. Voetgangers zullen dwars door het gebouw kunnen lopen van het Beursplein richting Grote Markt.

beursgebouw opengemaakte hoek

| Simulatiebeeld van het nieuwe Beursgebouw, met dakterras.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Resto & Bar, Cultuurnieuws, Belgian Beer World, Beursgebouw, brouwers

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni