review

Vérigoud: een restaurant dat het hart verwarmt

1821 RESTO Verigoud 1821 RESTO Verigoud
Onze score

Geïnspireerd door Mexico-Stad komt dit nieuwe adres met een slim geremixte Latijns-Amerikaanse keuken. Heel goed, ook voor het moreel.

In een tijd waarin langeafstandsvluchten verdacht zijn en de internationale situatie hopeloos lijkt, verwacht men meer dan ooit van een restaurant dat het het hart verwarmt. Een mogelijke piste is het teruggrijpen naar vet en suiker, een goudmijn voor veel horecazaken. Dat geldt ook voor de Mexicaanse keuken, waarvan een groot aantal etablissementen slechts de streetfoodkant laat zien. Vérigoud maakt het zich niet zo gemakkelijk.

We hebben de zaak te danken aan Lakhdar-Hamina, een discrete figuur die we kennen van verschillende emblematische Brusselse adressen zoals Caffè Al Dente en Gazzetta. Samen met twee compagnons boort hij een nieuwe gastronomische bron aan in een zeer sober decor van beige muren, een toonbank in tadelakt en een open keuken, waarin we de hand herkennen van grafisch bureau BOLD (Stromae, Angèle, Rambo ...).

De vrij beperkte kaart bevat gerechten om te delen die bedacht werden met opvallende namen: onder meer een salade van rode bonen en pico de gallo (€8), tostadas met gerookte aubergine en pindasaus (€10), rice and beans met ei a la plancha (€9) en cochinita pibil (een soort taco met pulled pork) geserveerd met een tortilla (€17).

Het geheel wordt op geïnspireerde wijze aangestuurd door de Thaise kok Alaang Wichaiphum van Old Boy. Hij heeft een voorliefde voor specerijen en pikante smaken, maar laat ook een oosterse wind door het menu waaien. Zo gebruikt hij een robata, een Japanse grill, om een lendenstuk in chimichurri-saus op tafel te toveren. Als voorgerecht kiezen we de Acapulco-ceviche (€18) van zeebaars. Een frisse combinatie van bananenchips, ui, tomaat, kiemgroenten en koriander. Een smaakexplosie. De presentatie van het hoofdgerecht, op het vel gebakken makreel met rode bonen en augurk, is zeer eenvoudig maar vrolijk, feestelijk en kleurrijk. De vis wordt bereid met twee verschillende marinades, een groene en een rode.

De dranken zijn met zorg uitgekozen natuurwijnen, ambachtelijke bieren, cocktails en vooral shotjes tequila en mescal (€6,25 > €10). Vérigoud is restaurant én reisbureau, je waant je in een ander land.

Vérigoud Amerikaansestraat 85, Elsene, di 18 > 22.00, wo > vr 12 > 14.00 & 18 > 22.00 (bar > 0.00), zo > 0.00

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?