| Op de hoek van de Kiekenmarkt en de Anspachlaan komt vanaf dit weekend een nieuw dakterras.

Gezien: dakterras op komst langs Anspachlaan

ADD, EC
© BRUZZ
26/06/2020

De voetgangerszone krijgt er vanaf dit weekend een nieuw dakterras bij, schuin tegenover het Beursgebouw. Dat meldt het collectief achter Jardin Rooftop op Instagram. De bar opent officieel pas maandag.

De zomerbar opent bovenop het oude hoofdkantoor van Actiris in de Anspachlaan, waar op het gelijkvloers de Delhaizewinkel en Pizza Hut zijn gevestigd. Het spinternieuwe dakterras komt dus pal in het midden van de voetgangerszone te liggen, vlakbij de Beurs. Enkele extravagante palmbomen zullen er voor een zomerse sfeer zorgen.

'Jardin' is een project van drie Brusselaars, die de bovenverdieping van het Actirisgebouw tijdelijk huren van anti-kraakbedrijf Entrakt. Die geeft het gebouw een creatieve, tijdelijke invulling tot het volledig wordt gerenoveerd. Brussels schepen van Stedenbouw Ans Persoons (one.brussels) steunt het project en ging vrijdag al met een delegatie ter plaatse.

Het dakterras zal komende maandag officieel openen, zo bevestigt Bruno Volckrick van Jardin rooftop aan BRUZZ. Vanaf vrijdagmiddag verwelkomen de organisatoren al wel enkele vrienden.

Cocktails

"We hebben momenteel een vergunning van de brandweer om 50 bezoekers te ontvangen, maar mits enkele kleine aanpassingen kunnen we volgende week tot 150 à 200 bezoekers gaan", zegt Volckrick. Voorlopig communiceert de organisatie nog niet via Facebookevenementen om niet te veel mensen op te roepen.

Bovenop het dak zullen alle coronamaatregelen voor de horeca gelden, verzekert Volkcrick. "Er is genoeg plaats voor iedereen en de tafels zijn maar groot genoeg voor tien personen tegelijkertijd." Iedereen moet zittend consumeren en er is geen barbediening. Het is ook niet de bedoeling dat er gedanst wordt. "We hebben wel een kleine keuken en natuurlijk cocktails en bier op de kaart."

De bar zou nog "elke zonnige zomerdag" openen van 12 tot 23 uur. De ingang bevindt zich in de Kiekenmarkt nummer 7.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Events & Festivals , dakterras , Kiekenmarkt

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni