Zomer in Brussel: de beste openluchtevents dit weekend

LEB
© BRUZZ
26/07/2019

Hello Summer

Er is van alles te doen in Brussel dit weekend: van feestjes aan de Kunstberg tot vuurwerk aan het Atomium, er is voor ieder wat wils. BRUZZ maakte een overzicht van de plekken waar je de komende dagen kunt genieten van activiteiten in de buitenlucht.

Het weekend is er weer en de zwaarste hitte is achter de rug. Tijd om - tussen de mogelijke onweersbuien door - weer buiten te komen! Met de vele activiteiten is het echter gemakkelijk om uit het oog te verliezen wat er allemaal te doen is. BRUZZ maakte daarom een overzicht van alle plekjes in het gewest waar je je dit weekend kunt amuseren onder de blote hemel.

Eerder brachten we al een overzicht van openluchtfilms en openluchtzwembaden. Nu is het de beurt aan Brusselse openluchtfeestjes en -evenementen.

Dansen in openlucht

Wie graag in de buitenlucht geniet van drankje en goede muziek, heeft dit weekend keuze tussen verschillende openluchtfeestjes. Onze eigen BRUZZ Open Air gaat deze vrijdag helaas niet door wegens onweersdreiging.

Kumiko Backyard Openair

De Brusselse DJ Walrus en Alfred Anders vullen deze vrijdag de binnenkoer van bar/restaurant Kumiko met hun platen. Het zal een avond zijn met verschillende muzikale stijlen, met een focus op house, techno en electro. Daarnaast kun je genieten van Kumiko's Aziatische keuken. Om het geluidsoverlast te beperken, verhuist het feestje 23 uur naar binnen.

KUMIKO BACKYARD OPENAIR 26/7, Kumiko

Fiesta Latina Open Air

In afwachting tot het echte festival Fiesta Latina, kun je zaterdag terecht bij See U voor een Latijns-Amerikaans geïnspireerd feestje. Je zult er kunnen dansen op Latijns-Amerikaanse muziek en proeven van de Syrische barbecue, mét vegetarische opties.

FIESTA LATINA 27/7, See U

Coucou

Aan de voet van het Justitiepaleis kun je deze zaterdag opnieuw dansen met een prachtig uitzicht over Brussel. Deze keer op de muziek van Mervie. Ze combineert haar composities en enkele covers met een muziek geïnspireerd door soul, funky jazz, neo-gospel en accenten van bossanova.

COUCOU 27/7, Poelaertplein

B X

Elke zondag kun je aan Plein Publiek van 's middags tot 's avonds de beste Brusselse dj's ontdekken met een lekkere cocktail in de hand. Ook deze zondag kun je na een lekkere brunch in de voormiddag blijven hangen voor een leuk feestje met uitzicht over Brussel.

B X 28/7, Kunstberg

Openluchtevenementen

Er staan dit weekeinde niet enkel feestjes op het menu. Zij die liever de smaakpapillen verwennen of hun ogen de kost geven, kunnen kiezen uit allerlei andere mogelijkheden, al dan niet met muziek en een drankje. Zo kun je terecht bij onder andere Hello Summer en het vuurwerk aan het Atomium, vrijdagavond vanaf 18 uur.

Hello Summer

De vervanger van Brussel Bad, Hello Summer, stelt dit weekend voor het eerst zijn tenten op. De bezoekers kunnen van 12 tot 22 uur terecht in de stadsoase aan de Congreskolom. Naast de kraampjes met culinaire specialiteiten en tropische drankjes staan er heel wat activiteiten op het programma. Er zijn muziekconcerten, stand-up comedians, salsa-avonden, capoeira-lessen, kooklessen of zelfs breiworkshops.

HELLO SUMMER 25/7 > 28/7, Congreskolom

Vuurwerk in Laken

Het vuurwerk in Laken kleurt deze vrijdag om 23 uur voor het eerst deze zomer de hemel boven het Atomium. Het thema vanavond is 'Fantasy World'. Vanaf 18 uur kunnen kinderen onder andere in de fantasiewereld van Peter Pan duiken en zich avontuurlijk uitleven op een klimparcours van 12 meter lang. Ter gelegenheid van het vuurwerk ontvangen Mini-Europe en het Atomium ook 's avonds bezoekers, ook al was het bekende monument vrijdagnamiddag dicht vanwege de slopende hitte.

VUURWERK IN LAKEN 26/7, Atomium

Indian Food Festival

De vijfde editie van het Indian Food Festival vindt dit weekend plaats.Het festival biedt een grote hoeveelheid aan Indiase lekkernijen, workshops en culturele recreatie.

INDIAN FOOD FESTIVAL 27/7 >28/7, Jubelpark

UPDATE: door de weersomstandigheden is het festival verplaatst naar BE-HERE in Thurn & Taxis

Colombia Village

Op 27 en 28 juli vindt voor de achtste keer het tweedaagse festival Colombia Village in het Ter Kamerenbos plaats, ter gelegenheid van de Colombiaanse nationale feestdag. Op de agenda staan folkloristische dansen, concerten, typische maaltijden, exotische cocktails, een voetbaltornooi en kinderanimaties.

COLOMBIA VILLAGE 27/7 >28/7, Ter Kamerenbos

UPDATE: door de slechte weersomstandigheden zal het evenement worden uitgesteld naar het weekend van 03/08 en 04/08

Vaux Hall

Ook dit weekend kun je in het Warandepark terecht voor verschillende actitiveiteiten. Zaterdag kan je er terecht voor workshops, kortfilms, klassieke muziek en een heus balfeest. Zondag kun je genieten van een lekkere brunch en een namiddag vol gezelschapspelletjes.

VAUX HALL 27>28/7, Warandepark

Thurn en Taxis Summer Edition

Deze zomer verandert de site van Thurn en Taxis in een zomers festivalterrein. Er zijn concerten, pop-up bars en restaurants, foodtrucks en afterwork-gezelligheid. Deze zaterdag kun je zelfs salsalessen volgen. Daarnaast kun je dit weekend genieten van een openluchtprojectie van Tokyo Fiancée (vrijdag) en The Shining (zaterdag).

SUMMER EDITION 25/7 > 27/7, Thurn en Taxis

vuurwerk_atomium

| Aan de Heizel vindt deze zomer voor de derde keer 'Vuurwerk in Laken' plaats.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Events & Festivals , Openluchtevenementen , open air , bruzz open air , zomer , Vuurwerk in Laken

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni