Todiefor speelt thuismatch op BSF: 'Ik wil altijd in Anderlecht blijven wonen'

Todiefor tijdens zijn set op de Orange Stage van het BSF.© Younes Haidar

Wat software en enkele Youtube tutorials, meer had Anderlechtenaar Luca Pecoraro niet nodig om miljoenen views en streams op Youtube en Spotify te vergaren. Onder zijn alias 'Todiefor', voorheen 2D4, brengt deze ket een mix van electro, funk, hiphop en alles wat zomers en catchy is. In juni gaf de man nog een show in het Canadese Montréal en ook Rock Werchter en Pukkelpop bleven niet gespaard. Op het Brussels Summer Festival toonde de 24-jarige producer zijn kunnen voor eigen publiek.

Zijn muziek is al even gekleurd als zijn kapsel en wie zijn clips bekijkt waant zich in één van de snoepwinkels rondom de Grote Markt. Integendeel tot wat je zou denken zijn deze beats niet ergens door Pharrell Williams in het zonnige California gemaakt. Het is wel degelijk Todiefor die vanuit zijn studio in Molenbeek al tokkelend op zijn computer de ene zomerhit na de andere componeert.

Het begon allemaal in de groene Anderlechtse Bizet-wijk, waar Pecoraro al zijn hele leven woont. "Ik zie mezelf niet vertrekken uit Anderlecht. Ik ben er geboren en getogen. Als ik zou verhuizen, dan zou ik enkel van wijk veranderen, niet van gemeente," vertrouwde Todiefor ons vlak voor aanvang van zijn optreden toe. Als puber kreeg hij de smaak te pakken in de legendarische Brusselse discotheek Fuse en op de bekende Forma.T-feestjes. Op zijn zestiende downloadde hij dan maar muziekproductiesoftware. De kunst leerde hij door de ene Youtube tutorial na de andere te bekijken. Ondertussen kennen ze zijn muziek tot ver over de Atlantische oceaan. Todiefor speelt nu ook met de grote jongens mee. Zo werkt hij onder meer samen met Brusselse grootheden als Roméo Elvis, Caballero en JeanJass.

Todiefor vergaarde zijn eerste roem door bekende hits te remixen. In 2016 werd plots de Indische hit 'Tunak Tunak Tun' van Daler Mehndi op alle Belgische radiozenders gedraaid. Todiefors remix ging in geen tijd de hele wereld rond. In zijn creaties hoor je invloeden uit de electro, dubstep, drum & bass en hiphop. "Mijn muziek is een melting pot van invloeden. Zeg maar een Belgisch stoofpotje. Of eerder Brusselse stoemp," glimlacht Todiefor. Gooi daar nog een flinke pot honing over en je krijgt superhit 'Cool Kids', een samenwerking met Anser, Alex Lucas en Caballero & JeanJass die het eind 2017 nog tot BRUZZ CRUSH schopte.

Todiefor tijdens zijn set op de Orange Stage van het BSF.
© Younes Haidar
| Todiefor tijdens zijn set op de Orange Stage van het BSF.

Deze zomer toont Pecoraro zijn kunnen op de grote Belgische festivals. Na een succesvolle passage op Rock Werchter zette de geblondeerde Brusselaar gisteren nog de Boiler Room van Pukkelpop in vuur en vlam. Il faut le faire. Op het Brussels Summer Festival kreeg Todiefor de kans om dat trucje voor eigen publiek over te doen. "Het is heerlijk om in mijn eigen stad te spelen. Er zullen vrienden en familie in het publiek staan. Dat geeft wel een boost. Bovendien neem ik na het festival gewoon de metro naar huis, lekker handig."

Er werd gedanst op de Kunstberg.
© Younes Haidar
| Er werd gedanst op de Kunstberg.

Op het Brussels Summer Festival trapte Todiefor zijn eclectische set op de Orange Stage af met zijn bekende hit "Cool Kids". Vervolgens bracht hij de Kunstberg aan het daveren met zijn pompende technobeats. Het publiek ging uit zijn dak toen Pecoraro een nummer van Damso oplegde. "Ik had niet verwacht dat er zoveel volk ging zijn. Aan het begin van mijn set zag ik nog veel lege plekken. Voor ik wist stond de hele kunstberg vol."

Bekijk hier een verslag van het optreden van Todiefor op BSF:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?