Studio Citygate zwaait de poort open

JC
© BRUZZ
03/05/2019
Updated: 04/05/2019 19.42u

CityGate, het tijdelijke cultuureiland in de Grondelstraat in Anderlecht, zwaait dit weekend officieel zijn deuren open. De verschillende creatievelingen in het gebouw werken voor het eerst allemaal samen aan een feest dat drie dagen lang duurt.

Het CityGate-project was enkele jaren geleden een van de eerste grote stadsontwikkelingsprojecten van CityDev. In en rond de oude textielfabriek moet een nieuwe stadswijk ontstaan met onder andere 370 nieuwe woningen en twee scholen met plaats voor 500 tot 750 leerlingen.

In afwachting van de concrete uitwerking van dat plan kreeg de site een tijdelijke bestemming. De verschillende poten van het cultuurgebouw zitten al langer in het voormalig industriegebouw aan het kanaal. Skatepark Byrrrh and skate is er al twee jaar thuis en ook Volta verhuisde een half jaar geleden al van Elsene naar Anderlecht.

Handen in elkaar

Toch is het nu pas voor het eerst dat de verschillende inwoners gezamenlijk een opendeurdag organiseren. Drie dagen lang krijg je de kans om binnen te kijken bij de verschillende makers. Met veertien artiestenstudio's, tien repetitiekoten, verschillende ateliers, een skatepark en een klimmuur is er altijd wel iets te beleven.

Maar de verschillende residents zorgen ook voor heel wat animatie. Zo zijn er vanavond en morgen optredens en dj-sets. Er wordt een plantenruil opgezet om je huiskamer nog meer in een stadsjungle te transformeren, en je kan op zondag smikkelen tijdens een barbecue in de gemeenschappelijke tuin.

OPEN THE GATE > 5/5, Studio CityGate, Grondelstraat 152, Anderlecht

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, culture, Stedenbouw, Studio CityGate, VOLTA

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni