Brussels Food Market op komst aan Wolvengracht

© Allfin - A2RC
| In het afgeronde hoekgebouw met de Warmoesberg wordt het gelijkvloers opgevuld met een enorme voedselmarkt (archiefbeeld).

Op een boogscheut van de voetgangerszone komt een overdekte voedselmarkt, voornamelijk gericht op biologische producten. Daarvoor is een ruimte van 2.650 vierkante meter gevonden in de Wolvengracht op de Chambon-site. Brussel-Stad hoopt de eerste "Food Market" volgende zomer al klaar te hebben.

Lange tijd werd de Chambonsite aan de Wolvengracht aan haar lot overgelaten, maar de voorbije jaren werd ze verbouwd tot nieuwe stadswijk. Zo werd niet alleen het iconische bankgebouw in de vorm van een hoefijzer aangepakt, maar ook drie andere historische panden. De gelauwerde site kreeg vijf nieuwe gebouwen.

Oude loketten op benedenverdieping

Het grootste deel van het Chambon-project kreeg een woonbestemming, gaande van kleine studio's voor studenten tot grote penthouses. Zo ook op het kruispunt van de Wolvengracht met de Warmoesberg. De voormalige hoofdzetel van ASLK werd ook deels omgevormd tot kantoorruimte. Wat er met de oude lokettenzaal zou gebeuren, was nog niet helemaal duidelijk.

Maar Brussel-Stad en eigenaar Immobel vonden nu toch een functie voor die loketten. Op het gelijkvloers en de eerste verdieping van het ronde hoekgebouw met koperen gevelversiering komt een voedselmarkt van 2.650 vierkante meter, met "Brussels Food Market" als werknaam. Dat schrijft La Libre Belgique donderdag.

Biologisch en lokaal

Impulse.brussels is nu ruim een jaar bezig met de invulling van de overdekte markt, die een mediterraans karakter moet krijgen. De kraampjes zullen er enkel lokale en biologische producten verkopen, er komt een microbrouwerij, een bakker, een chocolatier en een koffiebranderij.

De Brussels Food Market biedt plaats aan in totaal 800 mensen, die behalve in de kraampjes terecht zullen kunnen in 16 restaurants. De bedoeling is dat je voor minder dan 15 euro kan aanschuiven voor onder meer hamburgers, sushi, oesters en veganistisch voedsel.

Voor het interieur wordt een beroep gedaan op de Brusselse designer en architect Lionel Jadot, die zich eerder al ontfermde over het Aegidium in Sint-Gillis en Cohabs aan de Kruidtuin. De Food Market zou al in de zomer van 2019 zijn deuren moeten openen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?