Versoepeling van de corona-lockdown: op 18 mei mogen kapperszaken opnieuw openen

| Kappers kunnen sinds 2 november niet meer aan het werk

Contactberoepen hebben beloofde steun van Brussel nog niet ontvangen

© BRUZZ
19/01/2021

De Brusselse regering had tot 5.000 euro steun beloofd aan de contactberoepen, maar die hebben zij nog niet ontvangen. “We beseffen dat het niet snel genoeg gaat”, zegt bevoegd staatssecretaris Barbara Trachte. Donderdag worden de voorwaarde voor de steunpremie bekendgemaakt.

Sinds 2 november geldt er een verbod op niet-medische contactberoepen. Kappers, schoonheidsspecialisten en tatoeëerders mogen sindsdien niet meer aan de slag. De Brusselse regering had hen in december extra steunmaatregelen beloofd met premies tot 5.000 euro, maar die hebben de contactberoepen nog niet ontvangen.

Het platform waarop de premie kan worden aangevraagd bestaat nog niet. Donderdag pas zouden de voorwaarden voor de premie worden bekendgemaakt. “De premie kan tot 5.000 euro bedragen en we behandelen de contactberoepen prioritair”, zegt staatssecretaris van Economische Transitie Barbara Trachte (Ecolo) aan BX1. “We beseffen dat het niet snel genoeg gaat, maar we willen de handelaars helpen op basis van hun reële noden”, aldus Trachte nog.

Ook voor andere sectoren die zwaar getroffen zijn door de coronamaatregelen en al maanden niet meer actief zijn, zoals de horeca en de evenementensector, zouden er steunmaatregelen komen, maar wanneer en hoe is nog niet duidelijk. “Dat zal berekend worden op basis van de omzetcijfers en het aantal voltijdse equivalenten in dienst”, klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Economie, contactberoepen, coronacrisis steunmaatregelen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni