Foorkramers trekken naar Raad van State

© JP/BRUZZ
| Met ongeveer driehonderd kermiswagens verzamelden de foorkramers vorige week nog op parking C aan de Heizel om te protesteren tegen de coronamaatregelen (archiefbeeld)

De kermisbonden van ons land trekken naar de Raad van State om de coronamaatregel aan te vechten die slechts een maximumcapaciteit van tweehonderd personen toelaat. Dat deelt hun advocaat, Stijn Verbist, zondag mee.

"In een democratische wereld waar iedereen gelijk voor de wet zou moeten zijn, valt het ons zwaar dat de kermiswereld anders en slechter wordt behandeld dan pretparken, markten en binnenspeeltuinen", klinkt het in een persbericht.

"Amper tweehonderd mensen worden op een kermis toegelaten, ongeacht of het over een kermis van vijf of tweehonderd attracties gaat."

Broodroof

De foorkramers spreken van "discriminatie" en klagen dat de situatie "onhoudbaar" is geworden, omdat ze sinds maart amper of geen inkomsten hebben. "Op ieder kabinet worden wij begrepen en voelen ze onze bekommernissen aan, maar het blijft er telkens bij een schouderklopje."

Alle kermisbonden trekken daarom dus samen naar de Raad van State, "om deze manifestatie van ongelijkheid en onrechtvaardigheid aan te klagen". "Als dat niet lukt wordt het jaar 2020 een onherstelbare ramp die velen onder ons niet te boven zullen komen, financieel niet en moreel niet. De Raad van State is onze laatste strohalm", besluiten ze.

Eerder bedankten de meeste kermiskramers voor een spreiding over heel het grondgebied van Brussel-Stad, nu de Zuidfoor vanwege het coronavirus niet doorgaat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?