Het vaccinatiepunt in het Centraal Station aan Kantersteen op 14 september 2021

| Het vaccinatiepunt in het Centraal Station aan Kantersteen op 14 september 2021.

Eenvoudig Nederlands

Vaccinatie-centra in Brusselse stations ook in het weekend open

EC, MV
© BRUZZ
06/12/2021

Afgelopen weekend waren de vaccinatie-centra in de treinstations Brussel-Centraal en Brussel-Zuid voor het eerst in het weekend open. Dat blijft zo, zegt de NMBS. De vaccinatie-centra werken zonder afspraak.

“Vanaf zaterdag 4 december zijn de vaccinatie-centra in de stations Brussel-Centraal en Brussel-Zuid ook open op zaterdag en zondag”, kondigt de NMBS aan via Twitter. Dat bevestigt de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC), die de centra uitbaat.

De vaccinatie-centra in de Brusselse stations zijn open sinds september dit jaar. Iedereen die in het Brussels gewest woont, kan er zonder afspraak terecht voor een corona-vaccin.

10 tot 19.30 uur

Zowel in het Centraal Station als in het Zuidstation is het vaccinatie-centrum op zaterdag en zondag van 10 uur tot 19.30 uur open. Op weekdagen zijn de vaccinatie-centra al wat vroeger open, vanaf 8.30 uur.

Het vaccinatie-centrum aan Brussel-Centraal bevindt zich aan de kruising Putterij/Kantersteen 16. Dat in het Zuidstation vind je op het Victor Hortaplein.

Ook in het station van Jette is er een vaccinatie-centrum. Dat is zowel in de week als in het weekend open van 13 uur tot 19 uur.

Lees hier het originele artikel.

Dit artikel kadert in een samenwerking met het Huis van het Nederlands rond Eenvoudig Nederlands. Meer over dit project vind je hier terug.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni